1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun

Emeğiyle geçinenlerin, üretenlerin, özgürlük için mücadele verenlerin taleplerini dile getirdikleri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.

Değerli Basın Mensupları,

İş kazalarının önlenebilir cinayetlere dönüştüğü, çocuk işçiliğinin ve sigortasız çalışmanın yaygın ve kurumsal hale geldiği, kayıtsız ve güvencesiz çalışmanın ülke gerçeği olarak algılandığı bir ortamda 1 Mayıs ancak emeğin dayanışması ve mücadelesi günü olarak kutlanabilir.

Bizler, üyelerinin haklarını savunan ve insan sağlığını her şeyin üzerinde tutan bir meslek örgütünün temsilcileri olarak, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın daha eşitlikçi, daha katılımcı, daha demokratik bir ülkede, işçilerin ve çalışanların kazandıkları sosyal güvenlik haklarının budanmadığı ortamlarda kutlamak istiyoruz. Aynı zamanda bizler, 1 Mayıs’ı 1 Mayıs meydanlarında kutlamak isteyenlerin düşüncelerini ifade etme özgürlüğünün kısıtlanmadığı, şiddetin olağanlaşmadığı bir ülkede yaşamak istiyoruz.

Bizler, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti’nin çalışanları ve Ankara’da bulunan yöneticileri olarak 1 Mayıs’ta Sıhhiye Meydanı’nda olacak ve daha demokratik ve eşit bir ülke talebimizi bir kez de alanlarda haykıracağız.

Öncelikle değerli basın emekçilerinin, Türk Eczacıları Birliği’nde, 54 Eczacı Odamızda, temsilciliklerinde ve 24.000 eczanede hizmet veren çalışanlarımızın ve elbette sağlık emekçisi olan tüm eczacılarımızın 1 Mayıs Bayramını kutluyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

Makale Tarihi: 1.05.2014