BASIN DUYURUSU: BİRLİĞİMİZ, ECZACILIK MESLEĞİNİ YANLIŞ TANITAN DİZİ İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Değerli Basın Mensupları;

Kanal D’de yayınlanan “Umutsuz Ev Kadınları” adlı dizide canlandırılan eczacı karakteri ile, eczacılık mesleğine yönelik olumsuz ve yanlış bir izlenim yaratılmakla birlikte halkımız üzerinde de eczacıya duyulan güven duygusu adeta zedelenmektedir. Dolayısıyla Türk Eczacıları Birliği olarak; meslektaşlarımızı son derece üzen ve rahatsız eden sahnelerin yinelenmemesi talebiyle ilgili yapım şirketine İhtarname çekilmesini uygun gördük.

Sizler de takdir edersiniz ki, halkımız bu tür yapımları içselleştirmekte ve canlandırılan karakterlerinse çoğu zaman gerçekliğine inanmaktadır. Hal böyleyken, halkın en yakın sağlık danışmanı olarak mesleğini icra eden eczacının, dizide etik olmayan davranışlar sergilemesi halkımızın gözünde eczacısına duyduğu güveni adeta alt üst etmektedir.

Türk Eczacıları Birliği olarak ilgili yapım şirketine gönderdiğimiz İhtarname’nin tam metnini Ek’te bilgilerinize sunuyoruz.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ

EK-1: İHTARNAME