Kamuoyuna Duyuru

15 Temmuz 2016 Cuma gecesi Ülkemiz yüzlerce insanımızın katledildiği, Gazi meclisimizin bombalandığı, milletimizin hür iradesine kasteden hain bir darbe girişimine maruz kalmıştır. Bu süreçte halkımız topyekün darbeye karşı durarak demokrasi yönünde canlarıyla bedel ödemiştir.

İnsanlarımızın siyasi görüş ayrımı olmaksızın canlarını ortaya koyarak vatanına sahip çıktığı bu ortamda İstabul Eczacı Odası Yönetim Kurulu tarafından bir meslek örgütü bilinci ile örtüşmeyen ve talihsiz bir yazı kaleme alınmış olup odanın resmi web sayfasından yayınlamıştır.

Söz konusu bildiri ülkemizde gece gündüz fedakarca hizmet veren meslektaşlarımızın görüşlerini hiçbir şekilde yansıtmamakta olup Eczacı camiasında yoğun bir tepki ile karşılanmıştır.

Bu nedenle 1.Bölge İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu'nun görüşlerine katılmadığımızı, darbelere ve darbe girişimlerine karşı durduğumuzu, halkın iradesine ve demokrasiye bağlı olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunar ilk günden de kurumsal olarak belirttiğimiz gibi bu hain darbe girişimi neticesinde hayatlarını kaybeden sivil, asker ve polis tüm demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

Ülkemizin normalleşmesi ve eskisinden de sağlıklı olabilmesi için üzerimize düşen görevin bilinci ile hareket edeceğimizi deklare ediyoruz.

EGEMENLİK KAYITSIZ VE ŞARTSIZ MİLLETİNDİR.

10. BÖLGE ANTALYA ECZACI ODASI YÖNETİM KURULU

Makale Tarihi: 22.07.2016