SULTANAHMET’TEKİ PATLAMAYI GERÇEKLEŞTİRENLERİ LANETLİYORUZ!

SULTANAHMET'TEKİ PATLAMAYI GERÇEKLEŞTİRENLERİ LANETLİYORUZ!

Her geçen gün içine çekilmeye çalışılan bu kaos ortamı ne yazık ki giderek tırmanıyor ve her güne ülkemizin doğusundan batısından gelen acı haberlerle uyanıyoruz.

İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda sabah saatlerinde meydana gelen patlamayı gerçekleştirenleri, kirli çıkarları uğruna insanların hayatına kastedecek kadar gözü dönmüş bu alçakları lanetliyoruz!

Ülkemizin üzerine adeta kara bir bulut gibi çöken kirli ellerin, bizleri ayrıştırmaya, bölmeye gücü yetmeyecektir. Farklılıkların yüzyıllarca kardeşçe hüküm sürdüğü coğrafyamızda beraberliğimizi bozmaya çalışan herkese kardeş kalacağımızı bir kez daha göstereceğiz.

Yaratılmak istenen bu korku ve kaos ortamında başta siyasi irade olmak üzere, demokrasinin tüm taşıyıcı unsurlarına ve tek tek bütün vatandaşlarımıza düşen görev, bugün her zamankinden çok kardeşliğe ve barışa duyulan özlem ile hareket etmek, bu kucaklaşmanın sağlanması için bütün gücüyle mücadele etmektir.

Türk Eczacıları Birliği olarak, herkesi duyarlı ve aklıselim davranmaya çağırıyor, bir daha böyle olayların yaşanmaması temennisi ile, yaralılara acil şifa, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyor, saldırıyı gerçekleştirenleri bir kez daha lanetliyoruz!

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ

Makale Tarihi: 12.01.2016