TEB’İN İLAÇLARI İMHA MI EDİLDİ? İDDİALARI ASILSIZDIR!

“TEB’İN İLAÇLARI İMHA MI EDİLDİ?” İDDİALARI ASILSIZDIR!

BU İFTİRALARI ATANLAR, HASTA HAKLARINI SAVUNMANIN AKSİNE, HASTALARI KORKU VE PANİĞE SEVK ETMEKTEDİRLER!

Değerli Basın Mensupları,

CHP İstanbul Milletvekili Sayın Umut Oran’ın Sağlık Bakanlığı’nın cevaplaması için hazırladığı soru önergesinin detaylarını basında çıkan haberlerden takip etmekteyiz. Önergede, Birliğimizin de adı geçirilerek yurt dışından getirilen ilaçların saklama koşullarına uyulmadığı gerekçesiyle bazı şirketler hakkında soruşturma açıldığı ve Bakanlık tarafından bozuk ilaçların imha edildiği bilgilerinin doğru olup olmadığı sorulmuştur. TEB’in de adının geçtiği bu iddialar elbette ki konunun muhatabı olan Sağlık Bakanlığı tarafından yanıtlanacak, gerçekler ortaya çıkacaktır. Ancak, binlerce hastaya hizmet verenler olarak, bu iddialar üzerine bu açıklamayı yapma ihtiyacı hissettik.

Konuyu Meclis gündemine taşıyarak binlerce hastayı korku ve paniğe sevk eden Sayın Oran’ın bizi de içine alan beyanları tamamen gerçek dışıdır. Dolayısıyla, Umut Oran’a bilgi verenlerin de doğruluğu kanıtlanmamış bu paylaşımları, Sayın Oran’ı zor durumda bırakmıştır.

Öte yandan Birliğimiz, yurt dışından getirdiği 1 tane ilaç için bile, sayın vekilin belirttiği gibi Bakanlık müfettişleri tarafından herhangi bir imha durumu yaşamamıştır. Bırakın ilaçları saklama koşullarını, ilaçlar hastaya gönderilirken bile gerekli tüm koşullar sağlanarak, özel kutularında gönderilmektedir. Dolayısıyla bu beyanlar tamamen asılsızdır.

Değerli Basın mensupları;

Şunu ifade etmeliyiz ki; hiç kimsenin asılsız iddiaları ile hastalarımızı, kamuoyunu böylesi bir korkuya, paniğe ve güvensizliğe sevk etmesini doğru bulmuyor, hastalarımızın ise ilaçlarıyla ilgili herhangi  bir sorun olmadığını bilmelerini istiyoruz.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ

Makale Tarihi: 30.09.2014