2.SINIF GERİ ÇEKME

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

T.C. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü’nün Birliğimize gönderdiği 17.09.2007 tarih 049523 sayılı yazıda Polifarma İlaç San. ve Tic. A.Ş. adına ruhsatlı olan “Polifleks İzolen P- %5 Dekstrozlu Elektrolit Solüsyonu 500 ml” adlı preparatın 0704007-2 seri numaralısına, preparatın açılmamış ambalajı içinde iki torba arasına sızma, renk değişikliği (koyu sarı renk) ve üreme görüntüsünde parçacıklar gözlenmesi nedenleriyle, 15.08.1986 tarih ve 19196 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Farmasötik ve Tıbbi Müstahzar, Madde, Malzeme ve Terkipleri ile Bitkisel Preparatların Geri Çekilmesi ve Toplatılması Hakkında Yönetmelik” gereğince 2. Sınıf (eczane, ecza deposu, hastane, vb)   geri çekme işleminin uygulanacağı bildirilmektedir.

Anılan yazının bir örneği ekte iletilmekte olup, konu hakkında bilgilerinizi ve adı geçen preparatın belirtilen serisine ait ürünlerin ilgili depolara ve ruhsat sahibi firmaya iade edilmesi gerektiğinin üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla,
Ecz.Sertaç ÖZMEN

Eki: 1

Ek Dosya İçin Tıklayınız..