“TAKVİYE EDİCİ GIDA” OLARAK NİTELENDİRİLEN ÜRÜNLERİN TİTCK'YA BİLDİRİLMESİ

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

Birliğimize T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’ndan gelen 12.11.2012 tarihli yazı ekte iletilmekte olup, yazıda web sayfamızda (www.teb.org.tr) yayınlanan “Ölüm Kapsülleri Can Alıyor” başlıklı haberde Birliğimizin “Zayıflama İlaçlarının ölüm kapsülleri haline geldiği, bitkisel olduğu gerekçesiyle hala masummuş gibi gösterildiği belirtilerek önlem alınması isteğinde” bulunulmuş olduğu;

5996 sayılı Kanun uyarınca Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Gıda İşletim İznine sahip firmalar tarafından üretilen “Takviye Edici Gıdaların” ilaç olarak değerlendirilemeyeceği ve bir hastalığı tedavi etme gibi bir amacının olmadığı, söz konusu ürünlerin endikasyon belirterek satışının yapılması ve ilaç etken maddesi içermesi gibi hususlarla ilgili Bakanlıkça ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından gerekli işlemlerin yapıldığı bildirilmektedir.

Yazıda ayrıca “Takviye Edici Gıda” olarak nitelendirilen bu ürünlerin endikasyon belirterek satışı, ilaç etken madde içermesi gibi hususlara ve tüketici sağlığının tehdit edebilecek her ürüne karşı gelecek bildirimlerin Kurum tarafından hassasiyetle değerlendirileceği belirtilmektedir.

“Takviye Edici Gıda” olarak nitelendirilen ve endikasyon belirterek satışı yapılan ürünler ile ilgili bölgelerinizde yaşamakta olduğunuz yerel sorunların Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’na bildirilmek üzere Birliğimize iletilmesi hususunda bilgilerinizi ve konunun tüm üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

Uzm.Ecz.Harun KIZILAY

TİTCK'dan gelen yazı için tıklayınız.

Makale Tarihi: 22.11.2012