ALTIN ÇİLEK ( KAPSÜL ) GIDA TAKVİYESİ KONUSUNDA ODAMIZA TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN GELEN YAZI HK.

T.C.

ANTALYA VALİLİĞİ

İl Tarım Müdürlüğü

Sayı   : B.12.4.İLM.0.07.00.06.SAT.550.03.                           17.05.2011

Konu : Altın Çilek ( Kapsül ) Gıda Takviyesi

ANTALYA ECZACILARI ODASI BAŞKANLIĞI'NA

Bakanlığımızdan gelen 13.05.2011 tarihli telefon ihbarı ile Altın Çilek Gıda takviyesi Kapsülünün ithalat ve üretim izni almadan Gıda Mevzuatına aykırı olarak üretilerek piyasada satıldığı belirtilmiştir. Bakanlığımızın İhtiyati Tedbir kararı gereği, Ürünün satışının tespit edilmesi halinde, Yedd-i Emine alınması talimatı üzerine İlimiz sınırları dahilinde yapılan piyasa denetimlerinde söz konusu ürünler Yedd-i Emine alınarak işyeri yetkililerine teslim edilmiştir.

Bu kapsamda Başkanlığınızca Altın Çilek Gıda takviyesi Kapsülünün Oda üyeleriniz tarafından satışının yapılmaması, varsa engellenmesi ve toplatılması hususunda;

Gereğini rica ederim.

Bedrullah ERÇİN