BASIN AÇIKLAMAMIZ....

BUGÜN ( 03.01.2009 ) SAAT 11.00'DE ANTALYA ECZACI ODASINDA YÖNETİM KURULUMUZ AŞAĞIDAKİ BASIN AÇIKLAMASINI YAPACAKLARDIR.

SÖZLEŞMESİZ DÖNEMİN İLK ADIMI ATILDI

Değerli Basın Mensupları,

Her şeyden önce, Irak’ta bir insanlık ayıbı yaratan ABD’nin, ileri bir karakolu olan İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlemiş olduğu askeri saldırıyı, dünya milletlerinin barış içinde bir arada yaşayabilme olasılığına yönelik, büyük bir saldırı olarak değerlendirdiğimizi belirtmek isterim. Bir sivil toplum kuruluşu olarak İsrail tarafından yaratılan bu vahşetin ve katliamın durdurulmasını temenni etmenin yanı sıra bir an önce ortaya çıkan yaraların sarılması için harekete geçilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle, ülkesinde ve dünyada yaşayan her türlü sıkıntıya duyarlı bir sağlık meslek örgütü olan Türk Eczacıları Birliği olarak, ilk etapta Gazze Şeridi’ne yönelik nasıl bir insani yardım yapılabileceğini Kızılay ile görüştük ve hazırlanan insani yardım için gerekli listeye katkı sağlayarak, Filistin Halkı’nın yaralarının sarılmasına bir nebze de olsa destek olacağımızı ifade ettik.

Bir kez daha sizlerin önünde; Filistin halkına yönelik girişilen bu vahşeti kınıyoruz. İsrail’in yetkili uluslar arası kuruluşların etkisiyle vakit kaybedilmeksizin durdurulmasını ve yüzlerce yaralının ve çocuğun ihtiyaç duyduğu insani yardımın Türkiye’den de yapılan katkılar ile birlikte bir an önce bölgeye ulaştırılmasını temenni ediyoruz.

Değerli basın mensupları ,

Hepinizin çok yakından takip ettiği gibi Türk Eczacıları Birliği; uzunca bir süredir sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve SGK ile arasındaki sorunların çözümü için bir çok adım attı. Defalarca bakanlık ve kurum yetkilileri ile sorunlarımızın uzlaşma temelinde çözülmesi için temaslarda bulundu. Bu temasların hiçbirinde bürokratların çözüme yönelik bir yaklaşım görmedik. Bu nedenle, biz de sesimizi duyurmak adına 21 Aralık günü, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 32.000 kişi ile birlikte sesimizi bir kez daha yükselttik. Bizimle uzlaşmak yerine çatışmayı tercih eden kurum yetkililerine bir kez daha uyardık.Ne yazık ki  bu sese  kulak verilmedi.

Değerli basın mensupları,

Bizler sorunların çözümünden yana tutumumuzu hep sürdürdük. Ancak çözüm sürekli bir tarafın fedakarlığı üzerine inşa edilemez. Sürek

Makale Tarihi: 3.01.2009