ECZANE ÇALIŞANLARIMIZIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VE ACİL DURUM EYLEM PLANI HAKKINDA

Bilindiği üzere 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince Türk Eczacıları Birliği ve Odamızca çeşitli duyurular yayımlamış ve yapılacak iş ve işlemlerle ilgili bilgilendirmelerde bulunulmuştur.

Ayrıca Yönetim Kurulumuz tüm meslektaşlarımızla bölge toplantılarında bir araya gelmiş başta Risk Analiz Formu’nun Farmainbox üzerinden yapılması olmak üzere ilgili kanunun yükümlülükleri anlatılmıştır.

Yine aynı kanun kapsamında Türk Eczacıları Birliği çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin alınması zorunluluğu nedeniyle eğitim programları düzenleyeceğini duyurmuştur.

Ancak bu programlarda başvuru sayısının 400 ve üzeri olan yerlere gidilerek eğitim yapılacak olması, bu sayının altındaki başvurularda ise en yakın il yada ilçelerde eğitimin yapılacak olması ve bu eğitimler sonrası başta Acil Durum Eylem Planı yaptırılması ve OSGB Dosyası oluşturulması v.s. gibi ilgili kanun kapsamındaki sorumluluklarımızın bitmiyor olması sebebiyle bölgemizde faaliyet gösteren Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri (OSGB) ile kanun kapsamındaki tüm yükümlülükleri yerine getirecek şekilde dosya hazırlanması üzerine görüşmeler yapılmış, teklifler alınmış ve Ethem Uğuz OSGB ile anlaşmaya varılmıştır.

Eğitimler her ilçede yerinde yapılacak ve mümkün olduğunca ilçelerdeki eczane çalışma saatleri dikkate alınarak planlanacaktır. Mazereti nedeniyle eğitimlere katılamayan çalışanlarımız için ayrıca telafi eğitimleri de gerçekleştirilecektir.

Bunun yanında ilgili kanun kapsamında yapılması gerekli olan Acil Durum Eylem Planları da Ethem Uğuz OSGB tarafından her eczane için ayrı ayrı yapılacak ve çalışanların eğitim sertifikalarıyla beraber eksiksiz olarak bir OSGB Dosyası şeklinde eczanelerimize ulaştırılacaktır.

Yapılan anlaşmaya göre; 3 personele kadar çalışanı olan eczaneler için personel eğitimlerinin verilip sertifikalanmaları  ve Acil Durum Eylem Planının da bulunduğu OSGB Dosyasının oluşturulup eczanelere teslimi ücreti KDV dahil 50 TL dir.Eğer eczane de 3 personelden fazla çalışan bulunuyorsa her personel için eğitim ve sertifika bedeli 50 TL ye ilave olarak KDV dahil 15 TL olacaktır.

Önceki duyuruda çalışanlarının isimlerini bildirmiş ve eğitim bedellerini yatırmış olan meslektaşlarımızın bundan sonraki eğitimlerin yeri ve zamanı konusunda yapılacak olan duyuruları takip etmeleri, eğitimlere müracaat etmekte geç kalmış yada çeşitli sebeplerle çalışanlarının isimlerinin bildiriminde bulunamamış meslektaşlarımızın ise 12 Kasım 2014 tarihi mesai bitimine kadar aşağıda Iban Numarası verilen hesaba gerekli ücretleri yatırmaları ve  oda sekretaryalarına ilgili dekontlarla müracaat etmeleri gerekmektedir.

Meslektaşlarımızın dikkatine önemle duyurulur.

NOT: Daha önce Türk Eczacıları Birliği eğitim duyurusunda belirtilen ücretleri yatıran meslektaşlarımızdan 1 personelle hizmet verenler Acil Durum Eylem Planının da bulunduğu OSGB dosyası için ilave 25 TL yatıracaklardır. 2 personelle hizmet veren meslektaşlarımız herhangi bir işlemde bulunmayacaklardır. 3 personel ve daha fazla çalışanla hizmet veren meslektaşlarımızın fazladan yatırmış oldukları tutarların iade işlemleri dosya teslim aşamasında gerçekleştirilecektir.

İŞBANK DOKUMA ŞUB. ANTALYA
IBAN NO: TR46 0006 4000 0016 2140 0853 95

12 Kasım 2014 Çarşamba günü mesai bitimine kadar eczane personellerinin aşağıda listelenen bilgilerinin ve banka dekontlarının Odamız sekretaryalarına ulaştırması gerekmektedir;

- Eczane adı ve bulunduğu ilçe

- TC Kimlik Numarası

- Adı Soyadı