(HATIRLATMA DUYURUSU) BAZI SAĞLIK ÜRÜNLERİ FİRMALARI İLE İLGİLİ ODAMIZA ULAŞAN ŞİKAYETLER HK.

Odamıza  Trust ve Retardex Sağlık Ürünleri Firmaları hakkında meslektaşlarımız tarafından yapılan bildirimlere göre;

Söz konusu firmalarca meslektaşlarımızın eczanelerine " satıldığında bedeli ödenmek üzere " bazı ıtriyat ürünlerinin gönderildiği,  bu ürünlerin konsinye satış irsaliyesi olarak düzenlenen sevk irsaliyeleriyle birlikte ulaştırıldığı , anılan ürünleri talep etmedikleri yönünde tarafımıza yapılan başvuruların ise " ürünler satılırsa parasını ödeyeceksiniz" veya " ne zaman iade etmek isterseniz herhangi bir bedel talep edilmeksizin ürünleri geri iade edebilirseniz " şeklinde eczacılarımıza sözlü olarak taahhütler verildiği ancak daha sonra bu ürünlerle ilgili ürün bedellerinin ödenmesinin gerektiği aksi halde haciz işlemi başlatılacağı yönünde sözlü veya yazılı taleplerde bulunulduğu bildirilmektedir.

Konuya ilişkin Türk Eczacıları Birliği'nden Odamız ulaşan bilgilendirme yazısı ektedir.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunulur.

Makale Tarihi: 14.07.2012