(HATIRLATMA DUYURUSU) DEPOLAR TARAFINDAN SATIŞTAN ÇEKİLEN FİYAT ARTIŞI OLAN İLAÇLARIN İTS KONTROLLERİ HAKKINDA (İLK DUYURU TARİHİ 04.09.2014)

 

Son günlerde odamıza ulaşan şikayetler de;

Bazı ilaçlardaki perakende satış fiyatlarına gelecek zamlı fiyatların ve yine bazı ilaçların kamu kurum iskontosu düşüşü nedeniyle ortaya çıkan fiyatların ilgili kurumlar tarafından açıklanmasından sonra ecza depolarının fiyatları yükselecek bu ilaçların yeni fiyatların geçerli olacağı tarihe kadar satışlarını durdurdukları ve yeni zamlı fiyatların geçerlilik tarihinden sonra satışa açtıkları tarafımıza bildirilmiştir.

Yönetim Kurulumuz konu hakkında araştırmalarını yapmış, duyurumuz ekinde bulunan Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun uyarı niteliğindeki yazısını ilgililere hatırlatmış ve meslektaşlarımızın ecza depolarının böyle bir uyguluma yapıp yapmadıklarını kontrol etmeleri için bu duyuruyu yayınlama kararı almıştır.

Meslektaşlarımız yukarıda konu edilen ve kendilerine depo stoklarında olmadığı gerekçesiyle satılmayan ilaçları kontrol edebileceklerdir. Yazımız ekinde yer alan İTS Portalı ekran görüntüsü üzerinde yapılan açıklamalar doğrultusunda ürün hareket sorgulaması yapıldığında, eczaneye zamlı fiyatla alınan ilaçların fiyat artış tarihinden önce ecza deposunun stoklarında olup olmadığı açıkça görülecektir.

Türk Ceza Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu hükümleri başta olmak üzere mevcut hukuki durumda suç oluşturan uygulamaların dağıtım kanalları tarafından sürdürülüp sürdürülmediğinin anlaşılması da açıklanan İTS Portalı işlemlerinin yapılmasıyla mümkün olacaktır.

Meslektaşlarımızın bilgisine önemle sunulur.

 

 

İLAÇ TAKİP SİSTEMİNDE İLAÇ HAREKETLERİNİ GÖRÜNTELEME RESİMLİ ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ.

 

İLAÇ TAKİP SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ.

 

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun konuya ilişkin yazısı için tıklayınız.

 

Makale Tarihi: 4.09.2014
Görüntülenme: 1603