KAMU KURUM İSKONTOSU HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU

Bölgemizde bulunan bazı ilaç dağıtım kanallarının bazı ilaç gruplarında kamu kurum iskontolarının düşürülmesi suretiyle, kamu kurum iskontosu uygulamasında eczacılar lehine iyileştirmeler yapılacağını ifade ederek ilaç alımlarını arttırmaları konusunda tavsiyelerde bulunduğu öğrenilmiştir.

Böyle bir durumun odamızca da duyumu alınmış olup, listeler üzerinde tam bir netlik oluşmamasından ve yapılacak iyileştirmenin toplam ilaç pazarı içindeki durumu değerlendirildiğinde eczanede fazlaca stok yapacak kadar önem taşımadığı görünmektedir.

İlaç dağıtım kanalları tarafından yapılan bu tavsiyelerin satış-pazarlama amaçlı olduğu düşünülmekle beraber, meslektaşlarımızın kamu kurum iskontosu uygulamasından doğan kaynaklı stok zararlarının bugüne kadar halen tam anlamıyla ödenmediği gerçeğini tekrar hatırlatarak;

Yapılacak iyileştirmenin verilecek siparişlerle fazlaca oluşacak stok yükü maliyeti hesaplanarak eczanelerimizin ihtiyacı ölçüsünde gerçekleştirilmesi eczane ekonomileri açısından önem arz edeceğini ifade ediyor ve durumu meslektaşlarımızın dikkatine önemle sunuyoruz.

ANTALYA ECZACI ODASI YÖNETİM KURULU

Makale Tarihi: 28.01.2013