MESLEKTAŞLARIMIZIN DİKKATİNE !

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından , yeni eczane denetim formunda eczanede kullanmış olduğumuz terazilerin  kalibre edilip edilmediği bilgisini istenmekte olup ,  kalibrasyonu olmayan terazilerin kalibre edilmeleri için her yıl 01 Ocak ile 28 Şubat arası Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'ne müracaat edilmesi gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılacak olan işlemler için Ticaret ve Sanayi Odası yaklaşık olarak 1.300 TL. civarında ceza uygulamak suretiyle kalibrasyon işlemini gerçekleştirmektedir.

Bundan dolayı herhangi bir mühendislik firmasının eczanede kullanılan teraziler için kalibrasyon işlemi yapması mümkün değildir. Bu şekilde kalibrasyon yaptığını beyan eden firmalara itibar edilmemesi ve eczacı odası ile irtibata geçilmesi önemle duyurulur.

Makale Tarihi: 3.05.2011