ÖNEMLİ DUYURU ! EK-3/B ECZANE BİLGİ FORMU HAKKINDA

AŞAĞIDA TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ TARAFINDAN ODAMIZA GÖNDERİLEN YAZIYA İSTİNADEN , MESLEKTAŞLARIMIZIN EKTE YER ALAN SUT EKİ EK-3/B BİLGİ FORMUNU ( 2007 YILI KDV HARİÇ SATIŞ HASILATINI GÖSTERİR VERGİ DAİRENİZDEN ONAYLI BELGENİN ASLI ) 09 TEMMUZ 2008 ÇARŞAMBA GÜNÜ ( BUGÜN ) MESAİ BİTİMİNE KADAR   ODAMIZA ULAŞTIRMALARI GEREKMEKTEDİR.  BİLGİ FORMUNUN ÜZERİNE 1807 İLE BAŞLAYAN  KURUM  SİCİL NUMARASI DA YAZILMALIDIR. ( SÖZ KONUSU FORMUN İLÇELERDE İLÇE TEMSİLCİLİKLERİNE TESLİM EDİLMESİ , TEMSİLCİLİKLER TARAFINDAN DA ODAMIZA TOPLUCA GÖNDERİLMESİ ÖNEMLE DUYURULUR.)

ÇOK ACİL!!

Bilindiği üzere, Maliye Bakanı, Sağlık Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti arasında yapılan görüşmeler sonucunda, 01.07.2008 tarihinden itibaren eczacılarımız tarafından aşağıda belirtilen indirim oranlarının uygulanması konusunda anlaşmaya varılmıştır.

“01.07.2008 tarihinden itibaren, 2007 yılı satış hasılatı (KDV hariç);

350.000 YTL’ye kadar  olan eczaneler tarafından %1,

350.001 YTL ile 600.000 YTL arasında olan eczaneler tarafından %2,

600.001 YTL ile 900.000 YTL arasında olan eczaneler tarafından %3,

900.000 YTL üzerinde olan eczaneler tarafından %4,

eczacı ıskontosu uygulanacaktır.

Yeni açılan ve 2007 satış hasılatı olmayan eczaneler için en düşük indirim oranı uygulanır.”

Yukarıda belirtilen oranlar çerçevesinde, eczaneler tarafından uygulanacak ıskonto oranının Kurum tarafından teyidi ve eczaneye yeni ıskonto oranını uygulanabilmesi için; Sosyal Güvenlik Kurumu web sayfasına, sözleşmeli eczaneler tarafından 2007 yılına ait hasılat bilgisi girişinin yapılması gerekmektedir.

Kurum tarafından teyit işleminin yapılabilmesini teminen, üyelerimizin, bağlı bulundukları vergi dairesinden onaylı formu (SUT Eki EK-3/B) Bölge Eczacı Odaları aracılığıyla Kurum İl Müdürlüğüne ibraz etmeleri gerekmektedir.

Buna göre tüm üyelerimizin, bağlı bulundukları vergi dairesinden onaylı, 2007 yılına ait hasılat bilgisini gösteren formlarını (SUT eki EK-3/B) en ivedi şekilde bağlı bulundukları Eczacı Odasına teslim etmeleri,

Eczacı Odalarının da ilgili formları toplayarak bağlı bulunulan Kurum İl Müdürlüğüne günlük olarak bekletilmeden  teslim etmeleri gerekmektedir.

Tüm üyelerimize duyurulur.

Makale Tarihi: 10.07.2008