SAĞLIK BAKANLIĞI VE SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞININ İLAÇ TAKİP SİSTEMİ HAKKINDA DUYURUSU

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğünün internet sayfasında, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr. Nihat Tosun ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. M.Emin Zararsız imzaları ile İlaç Takip Sistemi Hakkında Duyuru yayımlanmıştır:

İlaç Takip Sistemi Hakkında Duyuru

Uzun zamandır üzerinde çalışılan İlaç Takip Sistemi (İTS) 16 Mayıs 2010 Pazar günü saat 00:00’dan itibaren uygulanmaya başlamıştır.

Sistemin uygulanmaya başladığı andan itibaren Türkiye’de bütün nöbetçi eczanelerde sistem sorunsuz bir şekilde çalışmış olmakla birlikte, 17 Mayıs Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren önceden de olabileceği öngörüldüğü gibi aşırı yüklenmeden kaynaklanan yavaşlamalar söz konusu olmuştur.

Aynı gün Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu yetkililerince yapılan çalışmalarla gerekli önlemler alınarak saat 17:00 itibariyle sistem sorunsuz olarak çalışmaya başlamıştır.

Bilindiği gibi 1 Haziran 2010 tarihine kadar piyasadaki bütün ilaçların üreticilerin ve ithalatçıların sorumluluğunda Karekodlu hale getirilerek sisteme kaydedilmesi gerekmektedir. Bu konuda herhangi bir erteleme olmayacaktır.

Bu çerçevede, Eczacılarımız tarafından Medula sistemine kayıt edilerek satışı yapılan ilaçların karekod bilgileri İTS sisteminde düzenli olarak kontrol edilecektir. Mevcut reçete ve ilaç ödeme kurallarına uygun olarak karşılanmış reçete ve ilaçların ödenmesinde herhangi bir sorun yaşanmayacaktır. Ödemeleri Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yeşil kartlılar için de aynı uygulama yapılacaktır.

Bu konudaki çalışmalar Türk Eczacıları Birliği (TEB) ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir.

Kamuoyunun bilgisine sunarız..

Prof. Dr. Nihat TOSUN                                         Dr. M. Emin ZARARSIZ
 Sağlık Bakanlığı Müsteşarı                             Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı

Duyuruya (http://www.iegm.gov.tr/Default.aspx?sayfa=anasayfa&newsId=322) adresinden ulaşabilirsiniz.

Makale Tarihi: 18.05.2010