SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI'NA MEDULA ECZANE PROVİZYON SİSTEMİ'NİN ERTELENMESİ TALEBİMİZİ YİNELİYORUZ

T.C.SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
                                                                        ANKARA

İlgi: a) 26.01.2010 tarih 37.B.01.05.00894 sayılı yazımız
        b) 01.03.2010 tarih, 37.B.01.05.00897 sayılı yazımız

MEDULA Eczane Provizyon Sistemi’nin 01.03.2010 tarihinde devreye alınmasının yaratacağı sorunlar ve sıkıntılar konusunda ilgi (a) yazımız ile başvuruda bulunulmuş; ilgi (b) yazımız ile de, sisteminin devreye alınması sonucunda ilaç temin hizmetinde yaşanan sorun ve sıkıntılar aktarılarak sistemin ertelenmesi talebimiz yinelenmiştir.

MEDULA Eczane Provizyon Sistemi ile ilgili olarak, ilgi yazılarımızla dikkatinize ve değerlendirmelerinize sunduğumuz sorunlar aynen devam etmekte olup, her geçen gün sistemin yeni eksiklikleri ortaya çıkmaktadır. Sistemin devreye girdiği 01.03.2010 tarihinden bu yana Birliğimize sistemle ilgili olarak aktarılan sorun ve sıkıntıları içeren 500e yakın e-posta, Kurumunuzun ilgili birimlerine aktarılmıştır. Bu sorunların bir kısmı sistemin genel işleyişi ile bir kısmı ise ilaç bilgilerinin doğru olarak aktarılamaması ve hekim bilgilerinin sistemde yer almaması yâda eksik olarak yer almasından kaynaklanmaktadır. Her bir sorun, ilaca ulaşımı güçleştirmekte, ülke genelinde, 81 ilden 24.000 eczanemiz ile hastaların ve hasta yakınlarının Birliğimize ulaştırdığı şikâyetlerin sayısı gün geçtikçe artmaktadır.

MEDULA Eczane Provizyon Sistemi ile ilgili bildirimlerimizin çok ivedi olarak dikkate alınması ve sistemin, bünyesindeki eksikliklerin giderilerek doğru ve kesintisiz bir şekilde hizmet verecek hale getirilmesi konusunda gerekli çalışmaların tamamlanması için sistemin ileri bir tarihe ertelenmesi konusunda gereğini bilgilerinize arz ederim.

Saygılarımla,

Ecz.Özgür ÖZEL