STOK SAYIMI HAKKINDA ÇOK ÖNEMLİ DUYURU !

SEVGİLİ MESLEKTAŞLARIMIZ ,

Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı’nca eczanelerimizde stok sayımı yapılacaktır.

31.12.2007 tarihi itibari ile Resmi envanter ( muhasebede kayıtlı envanter ) ile fiili envanter    ( eczanede mevcut olan ) farklı olan meslektaşlarımızın aşağıdaki yöntemi izlemeleri önerilir :

• Aradaki fark 50.000 YTL ‘den az olanlar mevcut faturasına 31.12.2007 tarihli “ Resmi Envanter Düzeltmek Amacı ile Kesilmiştir” başlıklı fark tutarı kadar fatura kesmeleri , 31.12.2007 tarihli envanterlerini muhasebecilerine düzelttirmeleri , 25.01.2008 tarihine kadar KDV tahakkuku için vergi dairelerine bildirmeleri ve oda sekreteryasına isimlerini yazdırmaları ,

• Aradaki fark 50.000 YTL ‘den fazla olanların ise fark miktarı ile birlikte oda sekreteryasına isimlerini yazdırmaları önerilir.

Her iki grupta da yer alan meslektaşlarımız ,  odamız ve Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı koordinasyonu ile denetime tabi tutulacaktır.

Önemle meslektaşlarımıza duyurulur.

Makale Tarihi: 25.01.2008