T.E.B.'DEN DOLANDIRICILIK KONUSUNDA ÖNEMLİ DUYURU

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

Son dönemlerde Birliğimize, bazı üyelerimizin kimliği belirsiz kişi / kişilerce dolandırıldıkları haberleri ulaşmaktadır. Dolandırıcılar , üyelerimize ait bankacılık şifrelerine bir şekilde ulaşarak, bankacılık şifresini elde ettiği üyemizin GSM hattını farklı yöntemlerle iptal ettirip tekrar kullanıma açtırarak ellerine geçirmektedir. Bu şekilde üyemize ait olan banka hesaplarındaki yüklü miktarda parayı sahte kimliklerle açılmış banka hesaplarına aktarmaktadır.

Birliğimiz, sorumluların tespit edilmesi için gerekli girişimlerde bulunmaktadır. Bu süreçte üyelerimizin , daha fazla mağduriyet yaşanmaması için bankacılık işlemlerinde kullandıkları şifre ve bilgileri, kimlik bilgilerini, GSM hatlarına ilişkin bilgileri ve kimlik fotokopilerini hiç kimseyle paylaşmamaları ve gerekli  gördükleri güvenlik tedbirlerini almaları yararlı olacaktır.

Bilgilerinizi ve konu hakkında üyelerinize gerekli bilgilendirmenin yapılmasını rica ederim.

Saygılarımla ,

Ecz. Hilmi ŞENER