TÜRKİYE ECZACILARI KARDEŞ FİLİSTİN HALKI’NIN YANINDA! FİLİSTİN HALKINA İLAÇ YARDIMI KAMPANYASI BAŞLADI

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA,

Türk Eczacıları Birliği olarak İsrail’in Gazze Şeridinde giriştiği katliamı bir kez daha kınıyor ve bu vahşete seyirci kalmayacağımızı bir kez daha yineliyoruz. Bu vahşi saldırıyı destekleyen büyük devletlerin fütursuz suskunluğuna ve zımni desteklerine rağmen Ortadoğu’da hala bir arada yaşamak isteyen onurlu insanların olduğunu göstermenin vakti gelmiştir. Bu sebeple, ortaya çıkan vahşetin ve katliamın içinde çaresizliğe itilen Filistin Halkı’nın yalnız olmadığını göstermek için üyelerimiz ile birlikte “FİLİSTİN HALKINA İLAÇ YARDIMI KAMPANYASI”nı başlatmış bulunuyoruz.

Bilindiği gibi İsrail’in insanlık dışı hava ve kara saldırısı ile 3000’e yaklaşan yaralı sayısı; Filistin hastanelerini acil sağlık hizmetlerini sunamaz hale getirmiştir. Bu durum; uygulanan abluka ve ambargo ile katlanılamaz bir hal almış ve her geçen gün bu kan gölünün ortasında ölen masum insan sayısı artmıştır. Bu insanlık dramına dur demenin vakti gelmiştir.

Ayrıca yaşanılan ilaç sıkıntısı, yetersiz tedavi koşulları ve ağır savaş şartları altında Filistin Halkı içinden çıkılamaz bir vahşetin ortasında çaresiz ve umutsuz bırakılmıştır. Türkiye’nin onurlu sağlık çalışanları olarak bizler, Filistin Halkına uzatacağımız el ile kısmen de olsa yaratılan kan gölünün ortasında yaraların sarılması için bir katkı sağlayacağız.

Yanı başımızdaki insanlık ayıbına karşı insanlık onurunu yükseltmenin vakti çoktan gelmiştir. Kardeş Filistin Halkı yalnız değildir!

Yaraların biran önce kapanması ve bu insanlık ayıbının ortadan kaldırılabilmesi için tüm meslektaşlarımızı insanlık onuruna yakışır bir şekilde Filistin Halkına yardım eli uzatmaya çağırıyoruz.

“Filistin Halkına İlaç Yardımı Kampanyası” için gerekli izinlerin alınması amacıyla Ankara Valiliği’ne başvuru yapılmış olup, bağışların toplanacağı banka hesap numarası en kısa sürede tarafınıza bildirilecektir.

Bu doğrultuda;

- Yazımız ekinde gönderilen dilekçenin Odanız tarafından tüm üyelerinize ulaştırılması ve “Filistin Halkına Yardım Kampanyası” banka hesap numarasının bildirilmesi,

- Katkı sağlamak isteyen meslektaşlarımız tarafından imzalanan dilekçelerin ekinde banka dekontunun bir örneğinin Birliğimize gönderilmesinin sağlanması gerekmektedir.

Yardım kampanyası için açılan hesaba yapılan maddi yardımlar ile Birliğimize bildirilen acil ihtiyaç listesindeki ilaçlar, eczacılarımızın dilekçelerinde belirtilen ecza depolarından temin edilecektir. Ecza Deposu tarafından ilaçların faturaları eczacılarımıza iletilecektir.

Ayrıca Bölge Eczacı Odalarımızın ve Birliğimizin yapacağı maddi katkı ile ilaç dışındaki ihtiyaçlar temin edilecektir.

Bilgilerinizi ve gerekli hassasiyetin gösterilmesi noktasında konunun tüm üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla

Makale Tarihi: 5.01.2009