51 ECZACI ODASININ YAYINLAMIŞ OLDUĞU ORTAK DEKLERASYON

Eczacı Kamuoyuna;

Aşağıda imzası bulunan bizler; 51 Eczacı Odası olarak, SGK’nın 18 Ocak 2009 tarihinde saat 23:45’te kurum web sayfasında yayımladığı duyuruyu hayretle karşıladık.

SGK bu duyurusunda, TEB’ in 19 Ocak 2009 Pazartesi akşamına kadar 2009 Yılı Protokolünü imzalamadığı takdirde Salı gününden itibaren provizyon sistemi üzerinden veya SGK İl Müdürlükleri aracılığı ile eczacılarla birebir sözleşme yapacağını ifade etmiştir.

2009 yılı Protokol görüşmeleri devam ederken; SGK bu tutumuyla “gerçek niyetini” bir kez daha ortaya koymuştur.

30 Haziran 2008 tarihinde 3 Bakanla imzalanan sözleşmede sözlerini tutmayan, 10 Eylül 2008 tarihinde yapılan Ek Protokolün gereğini yine yerine getirmeyen SGK, 32.000 kişi ile yaptığımız mitingi ve e-sözleşmeyi reddeden 22.000 dilekçeyi hiçe saymaktadır.

Sürekli sorunlarımızı dile getirirken, Kamu, Eczacı ve Vatandaş haklarını savunan bizler; Yetkililerce ideolojik davranmakla ve iyi niyetli olmadığımız noktasında suçlanmaktayız. Gerçek olan bunun bir ekmek ve gelecek kavgası olduğudur.

Bugün yapılan ise 22.500 eczane adına sözleşme yapma yetkisini yasalardan alan TEB’i hukuk dışı uygulamalar ile tartışmaya açmak ve devre dışı bırakarak eczacıların örgütlü gücünü kırmaktır. SGK, bu tutumuyla demokrasi anlayışını ortaya koymuş ve meslek örgütümüz üzerindeki hedeflerini göstermiştir.

Bu tür tehditlere boyun eğmeyeceğiz.

Yaşananlar, sadece Türk Eczacıları Birliği’nin alan dışına atılması değil, halkımızın ilaca ulaşımının da engellenmesidir.

Bugüne kadar yaptığı sözleşmelerle eczacıdan ve toplum sağlığından yana olduğunu göstermiş ve yapıcı tavrını sergilemiş olan TEB, bundan sonra da mesleki hakları korumaya, sağlık ve yaşam hakkı için mücadeleye devam edecektir.

51 eczacı odası ve 24 bin eczacı adına TEB’in imzasını taşımayan hiçbir protokole izin vermeyeceğimizi ilan ediyoruz.

ECZ.AHMET SEMİH GÜNGÖR

1.BÖLGE İSTANBUL ECZACI ODASI BAŞKANI