Adalet Bakanlığı Sözleşme Yenileme Süresinin Uzatılması Hakkında

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

Birliğimiz tarafından T.C. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne gönderilen 30.04.2013 tarih ve 1835 sayılı yazı ile,

Adalet Bakanlığı Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokol" ün 7.1 maddesi gereğince Birliğimiz tarafından 2014 yılı sözleşmeleri bastırıldığı ve yeniden sözleşme yapmak isteyen eczacılarımıza ulaştırılması amacıyla Birliğimize bağlı eczacı odalarımıza gönderildiği, ancak ülke genelinde, çeşitli nedenlerle başvurusunu belirlenen süre içerisinde yapamayan meslektaşlarımız tarafından, sözleşme yenileme süresinin uzatılması talep edildiği bildirilmiş olup,

Belirlenen süre içerisinde sözleşmelerini teslim edemeyen eczacılarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi ve Protokol kapsamındaki kişilerin ilaca daha kolay ulaşabilmesi için anlaşmalı eczanelerin sayısının arttırılması amacıyla sözleşme yenileme işlemleri için tanınan sürenin 30 Mayıs Cuma günü mesai bitimine kadar uzatılması talep edilmişti.

T.C. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nden gelen 05.05.2014 tarih ve 74376 sayılı yazı ile,

Talebimizin bu defaya mahsus 30 Mayıs 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar uzatılmasının uygun görüldüğü, bu tür süre uzatılmasına ilişkin uygulamaların ceza infaz kurumlarında uygulama birliği açısından karışıklıklara sebep olacağı düşüncesiyle bu tarihe kadar sözleşme yenilemeyecek eczaneler için yeniden süre uzatma taleplerinin değerlendirmeye alınmayacağı bildirilmektedir.

Genel Müdürlüğün yazısı ekte iletilmekte olup, bilgilerinizi ve konunun tüm üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

Uzm.Ecz.Harun KIZILAY

Genel Müdürlüğün Yazısı için tıklayınız