ASTRA ZENECA İLAÇ FİRMASININ VADE VE TİCARİ ISKONTOLARLA İLGİLİ YAPTIĞI DÜZENLEMELER HAKKINDA

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

İlaç alım koşullarıyla ilgili, Servier, Merck Sharp&Dohme İlaçları Ltd.Şti, GlaxoSmithKline İlaçları San. ve Tic. A.Ş, Novartis Ürünleri A.Ş,  Deva Holding A.Ş, Pfizer İlaç Firması ve Bilim İlaç Sanayi Tic.A.Ş. tarafından, Birliğimizce belirlenen referanslara uygun olarak düzenlemeler yapılmış ve tarafımızca duyurulmuştu.

Bunlara ilave olarak, Astra Zeneca İlaç Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından, ilaç alım koşullarıyla ilgili Birliğimizce belirlenen referanslara uygun düzenlemeler yapılmış olup, Birliğimize gönderilen 11.09.2009 tarihli yazı ile, 15 Eylül 2009 tarihi itibariyle,

- Tüm ürünlerde (Seroquel Grubu dahil) satış vadelerinin 90 gün olacağı,
- Seroquel Ürün Grubu dışında kalan, jeneriği olan tüm ürünlerde %7 ticari ıskonto uygulanacağı,
- Jeneriği olmayan tüm ürünlerde %4 ıskonto uygulanacağı,
- Seroquel Ürün Grubu ile ilgili gerekli düzenlemenin Aralık 2009’da yapılacağı bildirilmekte olup, söz konusu yazı ekte tarafınıza iletilmektedir.

Eczanelerin yaşamış olduğu ekonomik sıkıntılara hassasiyet göstererek, Birliğimizin talepleri doğrultusunda düzenlemeler yapan ve bu suretle eczacılarımızın yanında olduğunu gösteren Astra Zeneca İlaç Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne teşekkür eder ve bu tavrın diğer tüm firmalara örnek olmasını temenni ederiz.

Eczacılarımızın sıkıntılarına sağduyu göstererek düzenleme yapacak firmalarla ilgili duyurular Birliğimiz internet adresi üzerinden yayımlanmaya devam edecek olup,  bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla,
Ecz. Özgür ÖZEL