BASIN AÇIKLAMASI:İLACI KARABORSADAN DEĞİL, TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ’NDEN ALIN!

Değerli Basın Mensupları;

Lösemi hastalığının tedavisinde kullanılan Purinethol adlı ilaç çeşitli nedenlerle piyasada bulunamıyor. Mayıs ayından beri ithalatçı firma ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında fiyat konusunda yaşanılan sıkıntı, ilacın ülkemizde neredeyse hiç bulunamamasına yol açtı. İlaç ne yazık ki eczanelerimizde de bulunamıyor. Ancak, Türk Eczacıları Birliği İthal İlaç Birimi’miz ilacın ithalatı için haftalardır çalışıyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde gelen bir parti ilaç, 150 hastamıza 15 € karşılığında ulaştırıldı. Piyasada ilacını bulamayarak Birliğimize başvuran hastaların geri kalanı olan yaklaşık 140 hastanın ilacı da, bugün gelecek yeni parti ilaçla birlikte adreslerine ulaştırılacak.

Sağlık Bakanlığı’nın hassas yaklaşımı ve işbirliği neticesinde, ithalat iznindeki bürokratik engellerin kalkmasıyla, ilaç bekleyen tüm hastalarımıza ilaçlarını göndermeye devam ediyoruz.

TEB İthal İlaç Birimimiz sayesinde, piyasada bulunamadığı için ilacına ulaşamayan hastalarımızın acil ilaç ihtiyacına çok hızlı bir biçimde yanıt veriyoruz. Ancak, hayati önem arz eden bu tür ilaçların temininde sorun yaşanmaması ve ilaçlara tüm eczanelerden rahatlıkla ulaşılabilmesinin önündeki engellerin kaldırılması için yetkililerin kalıcı çözüm üretmeleri gerektiğini düşünüyoruz.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ

Makale Tarihi: 22.10.2012