CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'na Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz

CHP GENEL BAŞKANI SAYIN KILIÇDAROĞLU’NA YAPILAN SALDIRIYI ESEFLE KINIYORUZ

Türk Eczacıları Birliği olarak, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı dün Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup toplantısı esnasında gerçekleştirilen çirkin saldırıyı esefle kınıyor, kendisine ve Cumhuriyet Halk Partisi camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Saldırganın en kısa zamanda cezalandırılmasını, olayın tüm yönleriyle araştırılarak, ardındaki sorumluların açığa çıkarılmasını talep ediyoruz.

Şiddet kimden ve nereden gelirse gelsin asla kabul edilemez. Söz konusu saldırı demokrasiye, siyaset kurumuna ve halk iradesine karşı yapılmıştır. Ulusal egemenliğin tecelli ettiği TBMM çatısı altında ülkenin ana muhalefet liderine böyle bir fiilin gerçekleştirilmiş olması oldukça vahimdir. Bu bağlamda Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyı; kutuplaştırıcı siyasetin, biz ve ötekiler söylemine dayanan siyaset yapma tarzının ülkemizi getirdiği noktayı göstermesi bakımından kaygı verici buluyoruz. Türkiye’de siyasal hayatın giderek gerginleşmesi toplum sağlığı açısından da büyük tahribatlara yol açacaktır. O nedenle bu tablodan herkes gereken dersleri çıkarmalı, çatışmaya değil demokrasinin gereği olan diyalog ve uzlaşmaya dayalı yapıcı bir siyasal alanı inşa etmenin yolları aranmalıdır.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ

Makale Tarihi: 9.04.2014