E-RAPOR UYGULAMASI İLE İLGİLİ GÜNCEL DUYURU !

Bilindiği üzere e-rapor uygulaması 01 Ekim 2010 tarihinde başlamış olup, 04 Ekim 2010 tarihinde SGK tarafından yapılan duyuruda uygulamanın 30 Ekim 2010 tarihine kadar ertelendiği bildirilmiştir. ( Ek-1)

Gerek Türk Eczacıları Birliği'nin gerekse Eczacı Odamızın e-rapor uygulaması için sistemin hazır olmaması, bir çok etken maddenin sisteme tanımlanmamış olması ve e-rapor uygulayıcılarının yeterli bilgilere sahip olmamasından dolayı 2. bir erteleme talep edilmiş fakat taleplerimiz olumlu karşılanmamıştır.

E-rapor uygulamasında neredeyse bir aylık süre geçmesine rağmen bir çok eksiklik halen giderilememiştir. Örneğin, Ek-2/C listesinde bulunan bir ilacın raporu için sistemde dozların görülebileceği bir yer medula eczane e-rapor ekranında halen bulunmamaktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamalarda uygulama öncesi Sağlık Uygulama Tebliği hükümlerinde belirtilen bütün hususların e-rapor uygulamasında da geçerli olduğu, değişenin sadece raporların elektronik ortama geçirilmesi olduğu görülmektedir. Dolayısı ile 01 Kasım 2010 öncesinde reçete ekinde olması gereken bütün bilgilerin e-rapor bünyesinde bulunması gerekmektedir.

E-rapor uygulaması ile beraber ( 01 Kasım 2010 sonrası düzenlenen raporlar için )  artık reçete ekine rapor fotokopisi koyma zorunluluğu ortadan kaldırılmıştır. ( Ek-2 )

Konu ile alakalı Sosyal Güvenlik Kurumu Antalya İl Müdürlüğü yetkilileri ile yapmış olduğumuz görüşmelerde, ilaç doz bilgileri dahil bütün belirtilmesi gereken durumların e-rapor açıklamalar bölümünde bulunması gerekmektedir. Yani reçete ekine hiç bir belge eklemeden belirtilmesi gereken hususların açıklamalar bölümünde olması yeterlidir. Kurum tarafından yapılan 09 Kasım 2010 tarihli duyuruda da örnekleri ile açıklama yapılmıştır. ( Ek-3 )

Meslektaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için e-rapor uygulaması öncesi reçete karşılarken istenen bütün bilgi ve belgelerdeki  bilgilerin e-rapor açıklamalar bölümünde bulunmasına, farkedilen y

Makale Tarihi: 2.12.2010