FİYAT FARKI FATURALARININ ECZA DEPOLARI VE KOOPERATİF ŞUBELERİNE TESLİM İŞLEMLERİ HAKKINDA

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

Bilindiği gibi, fiyat düşüşü ve KKİ artışı düzenlemelerinden etkilenen ilaçlar için eczane paket programları aracılığıyla İTS’ye yapılan stok zararı bildirimi verilerden oluşan raporların, eczaneler tarafından düzenlenecek Fiyat Farkı Faturası ekinde, en geç 07.01.2011 Cuma günü saat 17.00’ye kadar eczane tarafından bildirilen depo/koop şubesine teslim edilmesi gerektiği duyurulmuştur.

Meslektaşlarımız tarafından Fiyat Farkı Faturası ve eki listenin ilgili depo/koop şubesine teslim edilmesi işlemleri devam etmektedir. Bu süreçte, bazı ecza deposu/koop şubesi tarafından faturaların teslim alınmadığı bildirilmiş; 05.01.2011 tarihinde depo ve koop. yetkilileri ile yapılan toplantıda, tüm şubelerin konu hakkında ivedi olarak yeniden bilgilendirilmesi konusunda mutabakat sağlanmıştır.

05.01.2011 tarihinde Türk Eczacıları Birliği’nde gerçekleşen toplantıya,

- Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği’ni temsilen Ecz.Ali Ünal (TEKB Yönetim Kurulu Üyesi) ve Ecz.Emre Bacanak (EDAK Yönetim Kurulu Başkanı)

- Depocular Derneği’ni Temsilen Nejat Sancak (Hedef Ecza Deposu), Mehmet Yılmaz (Selçuk Ecza Deposu), Emin Karpuzcu (Nevzat Ecza Deposu) katılım sağlamıştır.

Az sayıda ilimizden, depo ve koop. şubelerince, merkezlerinden konu hakkında kendilerine bildirim yapılmasının beklendiği ve bu bildirim yapılana kadar faturaların teslim alınamayacağı şeklinde açıklamalar yapıldığı bilgisi alınmaktadır. Bu şekilde bildirimde bulunan depo/koop temsilcilerinin, konu hakkında yukarıda belirtilen yetkililer ile görüşerek teyit alabilecekleri konusunda bilgilendirilmesi ve Fiyat Farkı Faturalarını teslim almaları için gerekli görüşmeleri yapmalarının sağlanmasını rica ederim.

Saygılarımla,

Ecz.Özgür ÖZEL