GELENEKSEL BİTKİSEL TIBBİ ÜRÜNLER YÖNETMELİĞİ 06.10.2010 TARİH 27721 SAYILI RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

İnsan sağlığını koruyucu, tedavi edici etkileri olan ve geleneksel kullanıma sahip tıbbi bitkilerden hazırlanan bitkisel tıbbi ürünlerin ve bitkisel preparatların Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılması gerekliliğinden yola çıkarak Sağlık Bakanlığı’na başvurularımız ve sürdürdüğümüz görüşmelere istinaden, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü ile birlikte yapılan çalışmaların sonucunda, Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürünler Yönetmeliği hazırlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı tarafından 06.10.2010 tarih 27721 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürünler Yönetmeliği gereğince, insan sağlığını koruyucu ve tedavi edici etkileri olan ve geleneksel bitkisel tıbbi ürünlerin endüstriyel olarak üretilmesi veya ithal edilmesi ile ilgili başvurular Sağlık Bakanlığına yapılarak ilgili Bakanlık tarafından ruhsatlandırılacak ve Yönetmeliğe uygun olarak ruhsat almış olan ürünler sadece eczanelerden satılabilecektir.

Halk sağlığını korumak, bitkisel tıbbi ürün ve preparatların kontrolsüz satışının ve kullanımının önüne geçme çabasında büyük bir adım olarak değerlendirdiğimiz Yönetmelik yazımız ekinde gönderilmekte olup, bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla,

Ecz.Özgür ÖZEL