GLAXOSMITHKLINE İLAÇ FİRMASININ VADE VE TİCARİ ISKONTOLARLA İLGİLİ YAPTIĞI DÜZENLEMELER

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

Bilindiği gibi, GlaxoSmithKline İlaçları San. ve Tic. A.Ş tarafından Birliğimize gönderilen 28.07.2009 tarihli yazı ile ürünlerin referanslara uygun  düzenlemeleri yapılmış olup, “Seretide” isimli ilaçla ilgili düzenlemenin 15.08.2009 tarihinde yapılacağı bildirilmiştir.

Ardından, GlaxoSmithKline İlaç Firması tarafından ilaç sanayi ile ekonomi yönetimi arasında yapılan global bütçe görüşmeleri gerekçe gösterilerek “Seretide” başta olmak üzere yaklaşık 20 kalem ürüne belirlenen referanslara uygun hareket edilemeyeceği bildirilmiştir.

Firma ile yapılan bir dizi görüşme sonucunda 14 Eylül 2009 (bugün) tarihi itibariyle “Seretide”  ve geri ödemesi olmayan tüm aşılar da dahil olmak üzere belirlenen referanslara uygun davranılacağı, sadece “Pritor/ Pritor Plus” isimli ürün için uygulamanın 1 Aralık 2009 tarihinde değerlendirileceği bildirilmiş olup, konuyla ilgili firmanın yazısı ektedir.

Bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla,

Ecz.Özgür ÖZEL