İLAÇ TAKİP SİSTEMİNE GEÇİŞ KONUSUNDA TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ’NİN 05.05.2010 TARİHLİ BİLGİLENDİRMESİ

Bilindiği gibi, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 02.03.2010 tarih 2010/12 sayılı Genelge ile, İlaç Takip Sistemi uygulamalarının eczaneler açısından başlangıç tarihi 16.05.2010 olarak belirlenmiştir.

Türk Eczacıları Birliği tarafından hazırlanan, MEDULA Eczane Provizyon Sistemi, Yeşil kart provizyon sistemi ve İlaç Takip Sistemi ile uyumlu olarak çalışan TEBEOS Programı Bölge Eczacı Odalarına ulaştırılmış olup, meslektaşlarımız, TEBEOS Program cdsini, bağlı bulundukları eczacı odasından imza karşılığında ücretsiz olarak temin edebilmektedir.
Kurulum ve kullanım sırasında herhangi bir sorunla karşılaşılması halinde 0312 266 30 40 numaralı  Çağrı Merkezi aranarak teknik destek alınabilmektedir.

Program hakkında bilgilendirme, kurulum kılavuzu ve Çağrı Merkezi bilgilerini içeren web sitesi, http://tebeos.teb.org.tr adresinde yayımda olup, kurulum yapan meslektaşlarımız, program ile ilgili görüş ve önerilerini bu site üzerinden e-posta aracılığıyla Birliğimize iletebilecektir. Bu siteye, www.teb.org.tr adresinde sağ üst köşede yer alan TEBEOS Yönlendirme Alanına tıklanarak da ulaşılabilmektedir.

Birliğimiz tarafından Bölge Eczacı Odalarımızın, üyelerini TEBEOS Programı, Medula ve İlaç Takip Sistemi uygulamaları hakkında bilgilendirmek üzere kendi bölgelerinde eğitim verebilmeleri için, 6 Mayıs 2010 Perşembe günü Ankara’da bir eğitici eczacı eğitimi yapılacaktır. Bu eğitimde,

• Türk Eczacıları Birliği yetkilileri TEBEOS Uygulamaları,
• Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri Medula Eczane Provizyon Sisteminde 16.05.2010 tarihinden itibaren yapılması gereken İTS uygulamaları,
• Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü yetkilileri de İlaç Takip Sistemi uygulamaları hakkında sunum yapacak ve bilgi vereceklerdir

Eğitimde yapılacak olan sunumlar, katılımcılar ile eğitim sonrasında paylaşılacak ve eczacı odaları tarafından düzenlenecek eğitimlerde kullanılabilecektir. Meslektaşlarımızın, eğitici eczacı eğitimi sonrasında, kendi bölgelerinde Odaları tarafından düzenlenecek eğitimlere katılım sağlamaları yararlı olacaktır.

Birliğimiz, 16.05.2010 tarihi itibariyle, tüm eczanelerimizin gerekli bilgi ve donanıma sahip olması ve İlaç Takip Sisteminin doğru ve uygulanabilir bir biçimde hayata geçmesi için ilgili taraflar ile gerekli görüşmeleri sürdürmektedir.

04.05.2010 tarihinde, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Sayın Prof.Dr.Cevdet Erdöl’ün başkanlığında, ilaç takip sistemi uygulamalarında yer alacak tarafların temsilcilerinin katılımı ile bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Toplantıda, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti, katılımcılara bir sunum yaparak 16.05.2010 ve 01.06.2010 tarihlerinde başlayacak uygulamalarda karşılaşılması olası sorunlar hakkında Türk Eczacıları Birliği’nin öngörülerini ve çözüm önerilerini dile getirmiştir. Sunumda, Ecza depolarının stoklarının %

Makale Tarihi: 11.05.2010