KONTROLE TABİ İLAÇLAR KONUSUNDA T.E.B.'DEN ODAMIZA GELEN YAZI HAKKINDA

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

Birliğimiz tarafından Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdür Yardımcısı’na gönderilen 04.07.2008 tarih , 002355 sayılı yazımızda ; “ Normal Reçete ile Verilecek Kontrole Tabi İlaçlar “ kapsamına alınan , etken madde olarak sadece Ephedrine ve Pseudoephedrine ile tuzlarını tek başına içeren ilaçların bulunduğu reçetelerin fotokopilerinin istenmesi ile ilgili olarak , eczacı odalarımızdan gelen görüşler doğrultusunda , SGK Provizyon Sisteminin , eczaneler tarafından söz konusu reçetelerle ilgili bilgileri ihtiva eden listelere dijital ortamda ulaşılabilecek şekilde düzenlenmesi , bu bilgilerin CD’lere aktarılarak Kurumca yapılan kontrol ve denetleme işlemlerine kaynak oluşturması konusundaki önerilerimiz sunulmaktaydı.

Birliğimize İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü’nden gelen 28.07.2008 tarih , 048039 sayılı yazı ekte iletilmekte olup , talep edilen bilgilerin 01.01.2009 tarihi itibariyle Genel Müdürlüğe gönderilmesi hususunun İl Sağlık Müdürlüklerine duyurulduğu bildirilmektedir.

Saygılarımla ,

Ecz. Hilmi ŞENER

Eki : İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğü'nün yazısı.

Makale Tarihi: 6.08.2008