MAL ALIŞ BİLDİRİMİ VE STOK BİLDİRİMİ İŞLEMLERİ HAKKINDA

Bölge Eczacı Odaları ve meslektaşlarımız tarafından Birliğimize yapılan başvurularda, 01.06.2010 tarihinden itibaren mal alış bildirimi, stok bildirimi gibi işlemlerin yapılmasının zorunlu olup olmadığı konusunda bilgi istenmektedir.

İlaç Takip Sistemi uygulamaları ile ilgili olarak, Merkez Heyetimizin daha önceki tarihlerde yapmış olduğu duyurularda da ifade edildiği gibi, ecza depolarının sisteme dahil olması ve eczanelere stok düzeltme hakkı sağlanması öncesinde üyelerimize ek yük getirecek olan bu uygulamaların yapılmasının uygun olmadığı değerlendirilmektedir.

İlaç depolarının sistemde aktif olarak yer alması sonrasında, deponun karekodlu ilaçlar için yapacağı satış bildirimi, eczane için alış bildirimi şeklinde değerlendirilecektir. Ecza depolarının sisteminin şu an için bu uygulamaya hazır olmadığı bilinmektedir.

Bu itibarla, Birliğimiz tarafından yapılacak ikinci bir duyuruya kadar, eczacılarımızın, ellerindeki karekodlu ilaçlara ait stok bildiriminde bulunması, yeni alacakları karekodlu ilaçlara ait alış bildirimi yapması gibi bir zorunlulukları bulunmamaktadır.

İlaç Takip Sistemi Uygulamaları, dün Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısında alınan kararla verilen 30 günlük ek süre doğrultusunda, 16.05.2010 tarihinden itibaren yapılmakta olan çerçevede sürdürülecek olup, 01.06.2010 tarihinden itibaren başlamış olan yeni bir uygulama yoktur.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ
MERKEZ HEYETİ