MEDULA’DA BAŞLATILAN SPAS UYGULAMASINA GEÇEN İLLERDE 18 YAŞ ALTI YEŞİL KARTLI HASTALARLA İLGİLİ YAŞANAN SİSTEM SIKINTISI HAKKINDA

Birliğimize, Medula Eczane Provizyon sisteminde başlatılan SPAS uygulamasına geçen illerde 18 yaş altı Yeşil Kart’lı hastaların sisteme girişlerinin Yeşil Kart üzerinden yapılamadığı, sistemin sadece 18 yaş altı olarak girişe izin verdiği yönünde bildirimler üzerine Birliğimiz tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü, Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü ve Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü yetkilileri ile gerekli görüşmeler yapılmış ve sorun aktarılmıştır.

Yapılan görüşmeler ve Kurum tarafından sürdürülen çalışmalar sonucunda, bugün (01.11.2011) sistemde yapılan kodlama işleminden kaynaklanan söz konusu sıkıntının çözüldüğü bilgisi alınmıştır. Yapılan görüşmede, SPAS pilot uygulamasına geçildiği zamandan itibaren Medula’ya ilk defa girişi yapılacak kişilerde herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağı, ancak söz konusu sorunun yaşandığı günlerde Medula’ya girişi yapılan kişilerin aynı sıkıntıyla karşılaşılabileceği, bununla ilgili olarak da bugün içerisinde yeni bir kodlama işlemi yapılarak sorunun çözüleceği ifade edilmektedir.

Medula’da bugün içerisinde yapılacağı ifade edilen ikinci düzenlemeden önce sisteme girişlerinin yapılması gereken acil durumdaki kişilerin doğrudan İl Sağlık Müdürlüklerine başvuruda bulunularak T.C kimlik numaraları üzerinden aktivasyon işlemi yapmaları halinde de söz konusu sıkıntının aşılabileceği bilgisini dikkatlerinize sunar, Birliğimiz tarafından konu hakkında gerekli takibin yapılmakta olduğunu belirtiriz.

Tüm meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti

Makale Tarihi: 2.11.2011