PFİZER İLAÇ FİRMASININ VADE VE TİCARİ İSKONTOLARLA İLGİLİ YAPTIĞI DÜZENLEMELER HAKKINDA

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

Birliğimizin, eczane ekonomileri açısından büyük öneme sahip ilaç alım koşullarıyla ilgili olarak Pfizer İlaç Firması ile sürdürmekte olduğu görüşmelerin sonucunda; Birliğimizce belirlenen referanslara uygun düzenlemeler yapılmış olup, Birliğimize bugün (09.09.2009) gönderilen yazı ile 10 Eylül 2009 tarihi itibariyle;

• Tüm ürünlerin satış vadelerinin en az 90 gün olacak şekilde belirlenerek ortalama vadenin 105 güne yükseltildiği,

• Jeneriği olan 73 adet ürünün ticari ıskontolarının %7, jeneriği olmayan 50 adet ürünün ticari ıskontolarının ise %4 olarak belirlendiği,

• SUTENT, LYRİCA, OLMETEC/PLUS, DETRUSİTOL SR ürün gruplarının satış koşullarının ise Aralık 2009’da yeniden değerlendirileceği bildirilmektedir.

Ayrıca ACUİTEL, EDRONAX, GYNO-TROSYD, KETALAR, LOPİD, PONSTAN isimli 6 kalem, 10 adet ilacın ticari iskontosu, muadilleri olmadığı halde %4 yerine  %7 olarak uygulanacaktır.

Bu süreçte, ilaç ve eczacılık alanının paydaşları olarak, eczanelerin yaşamış olduğu ekonomik sıkıntılara hassasiyet göstererek, Birliğimiz talepleri doğrultusunda düzenlemeler yapan Pfizer İlaçları Ltd. Şti.’ne ve geçen bir aylık dönemde şirketteki profesyonel görevleri sürdürürken birlikte ağır bir süreci paylaştığımız Pfizer İlaçları Ltd. Şti.’nin merkezindeki ve sahada çalışan tüm çalışanlarına teşekkür eder; yaşanan sürecin ve Pfizer firması tarafından bugün sergilenen tavrın, diğer tüm firmalara örnek olmasını temenni ederiz.

Pfizer İlaçları Ltd. Şti. tarafından Birliğimize gönderilen yazı ekte iletilmekte olup, bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

Biz eczacılar için büyük önem taşıyan ilaç alım koşullarının iyileştirilmesine yönelik çabalara odalarımızın ve üyelerimizin vermiş olduğu destek, örgütlü gücümüze güç katmıştır. Bundan sonra da eczacılık mesleğinin geleceği için her alanda hep birlikte çalışırken üyelerimizin ve odalarımızın vereceği desteğe olan inancımla saygılarımı sunarım.

Ecz.Özgür ÖZEL

Eki: 1