Sahte Cerezym 400 İ.U. Flakon Reçetesi Hakkında

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

Birliğimize Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’ndan gelen 25.11.2014 tarihli ve 827825 sayılı yazı ile,
İstanbul Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan bildirimlerde illeri Kağıthane İlçesinde faalitey göstermekte olan Okmeydanı Eczanesi sahip ve mesul müdürü Ecz. Deniz YAVUZ tarafından Mehmet Halil İNCE ve Hüseyin KURŞUN adına İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Uzm. Dr. Gürhan ŞİŞMAN tarafından düzenlenmiş ve Cerezym 400 İ.U. Flakon yazılmış olan 2 adet reçetenin sahte olduğunun tespit edildiği; sahte olduğundan şüphelenilen, üzerinde Uzm. Ecz. Dr. Gürhan ŞİŞMAN’ın kaşesinin kullanıldığı reçete veya reçetelerin Uzm. Dr. Gürhan ŞİŞMAN ile irtibata geçilmeksizin karşılanmaması belirtilmektedir.
Kurum yazısı ve ekleri ekte iletilmekte olup bilgilerinizi ve konunun tüm üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

Uzm.Ecz.Harun KIZILAY

Makale Tarihi: 2.12.2014