SB İEGM’NİN İTS KESİNTİ SÜRESİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI HAKKINDA

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından 31.10.2011 tarihinde yayınlanan duyuru ile “İlaç Takip Sisteminin alt yapısının ve yazılımının yeni sunucularına taşınması nedeniyle 05.11.2011 tarih saat 20:00'den 14.11.2011 tarih ve saat 08:00'a kadar teknik çalışma yapılacağından İlaç Takip Sisteminin ilgili tarihler arasında kapalı kalacağından dolayı hizmet veremeyeceği” bildirilmişti.

Bu duyurunun ardından, Birliğimiz tarafından İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde, duyurulan kesinti süresinin, uygulamaları ve ilaç temin hizmetini aksatabilecek ölçüde uzun olduğu bildirilmiş ve bu konuda yeni bir düzenleme yapılması talep edilmişti.

Konu hakkında Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından,
www.iegm.gov.tr de 02.11.2011 tarihinde yayınlanan “İLAÇ TAKİP SİSTEMİ HİZMET KESİNTİSİ HAKKINDA” başlıklı yeni duyuru ile,

“Sistem için 9 günlük bayram süresince kesinti duyurusu yapılmışsa da sistemin 5 Kasım 2011 Cumartesi saat 21.00 dan itibaren kapatılması ve mümkün olan en kısa zamanda, tahminen 10 Kasım 2011 Perşembe sabah 08.00'de tekrar kullanıma açılmasının planlandığı” bildirilmiştir.

Duyuruda, sistem kesintisi esnasında hastalara teslim edilen ilaçlara ait reçete ve karekodların, eczanelerin kendi sistemlerinde hafızaya alınarak, sistem çalışır hale geldikten sonra İTS’ye Satış Bildirimi yapılabileceği bildirilmiştir.

Genel Müdürlük yetkilileri ile yapılan görüşmelerde, şifahi olarak, söz konusu çalışmanın 5 Kasım akşamı başlatılacağı ve 6 Kasım günü boyunca sürmesinin planlandığı, ancak ihtiyati olarak duyuruda yer alan çalışma süresinin uzun tutulduğu bildirilmiştir.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

MERKEZ HEYETİ

Makale Tarihi: 4.11.2011