SGK FATURA SONLANDIRMA İŞLEMLERİNİN YAPILMAMASI HAKKINDA ÇOK ÖNEMLİ DUYURU

Bilindiği üzere, Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türk Eczacıları Birliği arasında imzalanmış olan Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokol ile ilgili revizyon görüşmeleri devam etmektedir.

Görüşmelerin sonuçlanması sonrasında, Protokolün 9.2 Maddesinde yer alan “9.2. Mali konularda enflasyon oranında yapılacak iyileştirme düzenlemesi Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türk Eczacıları Birliği ile arasında belirlenecek kriterlere göre yapılır.” hükmü gereğince yapılacak olan revizyon düzenlemeleri 1 Nisan 2017 tarihinden itibaren geçerli olacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu ile Birliğimiz arasındaki protokol revizyon görüşmeleri henüz sonuçlanmadığı için, ilgili düzenlemeler, Kurum tarafından Medula Sistemine işlenmemiştir. Mevcut durumda meslektaşlarımızın fatura sonlandırma işlemini yapmaları halinde ilgili düzenlemelerden yararlanabilmesi mümkün olmayacaktır.

Bu nedenle, meslektaşlarımızın Nisan ayında karşıladıkları reçeteler için (Kan Ürünü reçeteleri hariç) fatura sonlandırma işlemini yapmamaları ve Birliğimiz tarafından yapılacak duyuruları takip etmeleri önemlidir.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

Makale Tarihi: 28.04.2017