SGK'YA DEVREDİLEN KURUMLAR HAKKINDA BİLGİLENDİRME (HABERE EKLEME YAPILDI)

Kamu kurum ve kuruluşlarında 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanununa tabi olarak çalışan ve sağlık hizmetleri çalıştıkları kurumları tarafından karşılanan kamu personeli ile bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sağlık hizmetleri, 15.01.2010 tarihinden itibaren Sosyal Güvenlik Kurumunca devralınmak suretiyle karşılanmaya başlamıştır.

Ancak Sosyal Güvenlik Kurumunca sağlık hizmetleri devralınacak kişilerin çalışmış oldukları Kurumların bu kapsam dahilinde olup olmadığı konusunda çeşitli tereddütler yaşanması üzerine Birliğimiz ile Kurumlar arasında çeşitli görüşmeler yapılmıştır. Bu görüşmeler sonucunda alınan bilgi,

Türk Silahlı Kuvvetleri 211 sayılı İç Hizmet Kanunu kapsamında bulunan personel (sivil personel dahil) ile bunların bakmakla yükümlü oldukları kişiler,
(Türk Silahlı Kuvvetleri 211 sayılı İç Hizmet Kanunu kapsamında, SİVİL PERSONEL de yer aldığından, TSK bünyesinde çalışan sivil personel Sosyal Güvenlik Kurumuna devri olmamıştır)

Yeşil Kartlılar,

•Tutuklu ve Hükümlülerin,

Sağlık hizmetlerinin Sosyal Güvenlik Kurumuna devir olmayacağı yönündedir.

Ancak pansiyonlu okullardaki parasız yatılı öğrencilerin ilaç giderlerinin hangi Kurum tarafından karşılanacağı konusunda şu an için Kurumlar arasında bir anlaşmazlık olup, sorunun çözümü konusunda Birliğimizce gerekli merciler ile görüşmeler gerçekleştirilmektedir. Alınan sözlü bilgi, bu öğrencilerin sağlık yardımlarının 15.01.2010 tarihinden önce olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığınca karşılanmasına devam edileceği şeklindedir.

Kurumlar tarafından yazılı olarak açıklanmasının ardından Birliğimiz web sitesinden gerekli duyuru yapılacaktır.

Tüm meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

Makale Tarihi: 21.01.2010