Soma İçin Yaptığınız Yardımlar Ailelere Umut Olmaya Devam Ediyor

Bilindiği üzere Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti tarafından, Soma'da 13.05.2014 tarihinde meydana gelen maden faciası dolayısıyla vefat eden ve zarar gören işçilerin ailelerine yardımcı olmak amacıyla 16 – 30 Mayıs 2014 tarihleri arasında bir yardım kampanyası düzenlendi.

“Soma İçin Yüreklerimizi Ortaya Koyma Zamanı” sloganıyla başlatılan yardım kampanyası sonunda toplam 511.386,29 TL toplanmıştır. Merkez Heyetimizce alınan karar doğrultusunda; toplanan meblağın, olayda vefat eden ve zarar gören kişilerin eğitim çağında olan çocuklarına burs şeklinde verilmesi için çalışma yapılmasına karar verilmiş ve bu konuda Manisa Eczacı Odası ve Soma Kaymakamlığı ile yapılan görüşmelerde, eğitim yardımı yapılacak kişilere ait listeler temin edilmiştir.

Tüm bu gelişmeler neticesinde, Soma’da 59 ailenin eğitim görmekte olan 90 çocuğuna aylık 100 TL burs şeklinde gönderilmesine Haziran ayı itibariyle başlanmıştır. Haziran ve Temmuz aylarında 9.000 er TL olmak üzere şu ana kadar 18.000 TL ödeme yapılmıştır. Aylık burs verilmesine, hesaptaki toplam para tükeninceye kadar da devam edilecektir.

Öte yandan; Merkez Heyetimiz, Soma’da ölen madencilerin evleri için ev eşyası şeklinde ayni yardım yapılmasına karar vermiştir. Bu karar doğrultusunda 21.07.2014 tarihinde, Merkez Heyeti adına Sayman Ecz. İsmail Başdil, Merkez Heyeti Üyesi Ecz. R. Ziya Örmeci ve Denetleme Kurulu Başkanı Ecz. Sertaç Özmen; Manisa Eczacı Odası Başkanı Ecz. Burçin Kurtuluş ve Genel Sekreteri Ecz. Devrim Bali ve ilçe temsilcileri ile birlikte bölgeyi ziyaret ederek çok sayıda haneye yardımları ulaştırmış ve yedi haneyi ziyaret etmiştir. Yapılan ayni yardım kapsamında, buzdolabı, çamaşır makinesi, oturma grubu, çocuk odası gibi ev eşyası ve gıda ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır.

Eczacı kamuoyunun bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ

Makale Tarihi: 5.08.2014