SUT VE İFK DÜZENLEMELERİ İLE İLGİLİ GÖRÜŞME SÜRECİ HAKKINDA

Bilindiği gibi, 5 ve 10 Kasım tarihlerinde SUT ve İFK’da yapılan düzenlemelerin eczane ekonomisinde yarattığı olumsuz durumun giderilmesi için, konunun ilgili tarafları ile görüşme süreci devam etmektedir.

Resmi olmayan bazı kanallar aracılığıyla, konu hakkında ilaç firmaları ile mutabakat sağlandığı ve sorunun çözümlendiği şeklinde duyumların iletildiği bilgisi Birliğimize ve eczacı odalarımıza ulaşmaktadır.

Süreçle ilgili olarak gerekli bilgilendirmeler, Bölge Eczacı Odaları ve web sayfamız aracılığıyla tüm meslektaşlarımız ile paylaşılmakta olup, meslektaşlarımızın, bu duyurular dışında başka kanallardan yapılan duyurulara itibar etmemeleri uygun olacaktır.

KKİ konusunda sorun yaşanan 312 kalem ilaçla ilgili olarak, Sağlık Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çalışma yapılmakta olup, kesin olmamakla birlikte, konuya ilişkin bir Tebliğin yayınlanacağı bilgisi alınmıştır.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

MERKEZ HEYETİ

Makale Tarihi: 14.12.2011