TEBEOS'A ENTEGRE EDİLMİŞ TEBRP UYGULAMASI TÜM TEBEOS KULLANICILARININ HİZMETİNDEDİR

Türk Eczacıları Birliği olarak mesleğimizin tüm uygulama alanlarını geliştirmek, meslektaşlarımızın karşılaştıkları problemlere çözüm üretmek ve karşılaşmaları olası sorunları öngörerek koruyucu önlemler almak başlıca görevimiz ve hareket noktamızdır.

Meslektaşlarımıza uygulama kolaylığı sağlamak amacıyla hazırlanan TEBEOS Eczane Otomasyon Programının ardından, halkımıza verilen ilaç ve eczacılık hizmetinin kalitesini yükseltmek üzere İlaç Bilgi Kaynağı ve Farmasötik Bakım Asistanı TEB Rp’nin hazırlıkları tamamlanmış ve ilk sürümü TEBEOS kullanıcılarına sunulmuştur.

TEBEOS VE TEBRP NASIL HAZIRLANDI

Eczane yönetiminde ve eczane içi işleyişinde meslektaşlarımıza YARDIMCI olmak üzere TEBEOS eczane otomasyon programı 2010 yılı Mayıs ayında hayata geçirilmiştir. TEBEOS, Türkiye genelinde 24 bin eczanemize ücretsiz olarak dağıtılmıştır.

Kurulum ve kullanım oranı her geçen gün yükselen bir grafik çizmekte olan TEBEOS’un veri tabanı yapılandırılırken, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü’nün işlem prosedürlerine uyum esas alınmıştır. Bu sayede, İlaç Takip Sistemine geçiş, G2Dli ürün sorgulamaları ve stok zararı bildirimleri gibi işlemlerde, meslektaşlarımıza yol gösterici hizmet vermek hedeflenmiştir.

TEBEOS NASIL TEMİN EDİLİR, NASIL KURULUR

TEBEOS program CDleri, Bölge Eczacı Odalarından ücretsiz olarak temin edilebilmektedir. TEBEOS Programının kurulum ve kullanımı esnasında TEBEOS Çağrı Merkezi telefon aracılığıyla bilgi ve destek vermektedir.

Çağrı Merkezi hafta sonu ve resmi tatil günleri de dahil olmak üzere 08.30 – 23.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Merkez, daha etkin ve ulaşılabilir olması, eczacılarımızın karşılaştıkları problemlerin daha kısa sürede çözüme kavuşturulması amacıyla, 3 Ocak 2011 tarihinden itibaren 0312 408 28 00 numaralı telefondan hizmet vermeye başlamıştır.

TEBEOS KULLANICILARININ SAYISI GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR

Türk Eczacıları Birliği’nin, meslektaşlarına hizmet etmek ve eczacılık mesleğine katkıda bulunmak amacıyla hazırladığı TEBEOS Programı, meslektaşlarımızın katkıları ve örgütümüzün gücüyle hızla gelişmektedir. Şu anda 13.000 in üzerindeki eczanede kullanılan TEBEOS’un kullanıcı sayısının her geçen gün artması, meslektaşlarımızın programımızı sahiplenmesinin ve güç birliğimizin en açık göstergesidir.

TEBEOS, TEBRP İLE GELİŞİYOR

Meslektaşlarımıza sunduğumuz hizmetin kalitesini artırmak ve halkımıza verilen ilaç ve eczacılık hizmetini daha ileriye taşımak amacıyla hazırlanan TEBEOS, eczacılığın bilimsel ortamında ve yine eczacılar tarafından geliştirilmeye ve ilerlemeye devam etmektedir.

TEBEOS eczacıların temel çalışma platformunu oluşturacak, provizyon işlemleri ile tam entegre, ilaç bilgi kaynağı veri tabanını bilimsel eczacılık hizmetinin etkin sunumu için meslektaşlarımızın hizmetine sunma ve eczacıların Farmasötik Bakım Asistanı olma vizyonuna sahip tek eczane yazılım programıdır.

TEBEOS içerisinde bir modül olarak hazırlanan TEB RP İlaç Bilgi Kaynağı, Ocak ayında kullanıcılarımızın hizmetine sunulmuştur. TEB RP İlaç Bilgi Kaynağı, meslektaşlarımızın Farmasötik Bakım Asistanı

Makale Tarihi: 1.02.2011