TÜM MESLEKTAŞLARIMIZA ÖNEMLE DUYURULUR

Değerli Meslektaşlarımız,

Pfizer İlaç Firması tarafından Birliğimize, Bölge Eczacı Odalarına, ecza depolarına, eczacı kooperatiflerine ve eczanelere ayrı ayrı bilgilendirme yazıları fakslanmakta olup, bugün (17.08.2009)  itibariyle Pfizer İlaç Firması’nın ürünlerinin satış vadeleri ve uyguladıkları ticari ıskontolarda yaptıkları değişiklikler bildirilmektedir. Bu bilgi ışığında tıbbi mümessiller ve depo çalışanları tarafından, üyelerimize, Pfizer İlaç Firması ile Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti arasında bir anlaşmaya varıldığı aktarılmaktadır.

Türk Eczacıları Birliği’nin ilgili firmayla varılmış herhangi bir mutabakatı bulunmamaktadır. Anılan fakslarda belirtilen şartlar firma tarafından Türk Eczacıları Birliği’ne iletilmiş; bu koşullar Birliğimizce belirlenen referans ıskontolara uygun olmadığı için üyelerimize duyurulmaya değer görülmemiştir.

Birliğimiz tarafından sadece; eşdeğeri bulunan ürünleri için %7, eşdeğeri olmayan ürünleri için %4 ticari ıskonto verdiğini bildiren firmaların duyuruları yapılmakta; bunun dışında kalan firmalarla görüşmeler sürdürülmektedir. Pfizer Firması ile üyelerimiz arasında sürmekte olan ticari ilişkinin, yukarıda anılan fakslardan önceki haliyle sürdürülmesini özellikle tavsiye etmekteyiz.

Türk Eczacıları Birliği, üyelerine yapacağı her türlü bildirimi Bölge Eczacı Odaları üzerinden veya kendi resmi internet sitesinden yapmaktadır.

İçinde bulunulan süreç ve bundan sonra takip edilecek yol hakkında meslektaşlarımızın doğru bilgi alma kanalı olarak bölge temsilcilerini, Bölge Eczacı Odası yöneticilerini, eczacı odası ve Birliğimizin resmi web sitelerini kullanmasını önemle rica ederiz.

Makale Tarihi: 19.08.2009