YARDIM KAMPANYASI VE AFET BÖLGESİ İÇİN SÜRDÜRÜLEN ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Pazar günü Van ilimizde meydana gelen, merkez üssü Erciş olan 7.2 şiddetindeki deprem nedeniyle zarar gören halkımıza destek olunması amacıyla, Van’a Acil Yardım Ekranı aynı gün www.teb.org.tr sayfamızda yayına alındı.

Çarşamba akşamına kadar sürecek olan kampanyamıza, ülke genelinde şu ana kadar 1716 meslektaşımız katkı sağlamış olup, yardımlar hızla gelmeye devam etmektedir.

Van Eczacı Odası ve Van ile Bitlis’teki eczacılarımız ile yapılan görüşmeler sonucunda, bölgedeki bazı eczanelerin faaliyet gösteremeyecek hale geldiği, bazı eczanelerin de büyük hasar gördüğü bilgisi alındı. Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, depremzedeleri olay yerinde ziyaret edip, onların ihtiyaçlarını belirleyebilmek amacıyla bugün sabah saatlerinde Ankara’dan Diyarbakır’a gidip, oradan da karayolu ile afet bölgesi Van’a geçti. Van’da yetkililerle görüşüp, ihtiyacın boyutlarını analiz edecek ve bu doğrultuda afetzedelerin yaralarını sarmak için Birlik olarak çalışmalarımız sürecek.

Özellikle, depremin merkez üssü olan Erciş’teki eczanelerin hasar görmüş olması nedeniyle, bölgedeki ilaç temin hizmeti eczaneler tarafından verilememektedir. Bu nedenle, Türk Eczacıları Birliği’ne ait TIR ECZANE’nin bölgeye ulaştırılması için gerekli çalışmalar tamamlanmak üzeredir. Kampanyada toplanan yardım ile temin edilecek ilaç, mama, bebek bezi ve diğer sıhhi malzeme için liste hazırlanması sırasında, Sağlık Bakanlığı ve bölgedeki temsilcilerimiz ile temaslarımız sürmektedir.

Birliğimiz tarafından başlatılmış olan yardım kampanyasına katılım sağlayan tüm meslektaşlarımıza şükranlarımızı sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ
MERKEZ HEYETİ