YEŞİL KARTLI HASTALARIN REÇETE GİRİŞ İŞLEMLERİ 07.06.2010 TARİHİNDEN İTİBAREN MEDULA ECZANE PROVİZYON SİSTEMİNDEN YAPILACAK

16.05.2010 tarihinde başlayan İlaç Takip Sistemi Uygulamalarında, eski provizyon sistemi üzerinden devam etmekte olan yeşil kartlı hastaların işlemlerinin de MEDULA Provizyon Sistemine aktarılması ve tek ekran üzerinden yapılması konusunda Birliğimiz tarafından Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu yetkililerine yapılan başvurularımız değerlendirmeye alınarak, gerekli çalışmalar başlatılmıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri ile yapılan görüşmelerde, yeşil kartlı hastalara ait bilgilerin MEDULA Eczane Provizyon Sistemine aktarım işlemlerinin tamamlandığı ve 07.06.2010 tarihinden itibaren, yeşil kartlı hastalara ait reçete girişlerinin de MEDULA Provizyon Sisteminden yapılacağı ve eski sistemin kapatılacağı bilgisi alınmıştır.

Bu işlem yeşil kartlı hastaların Sosyal Güvenlik Kurumu’na devrolduğu anlamına gelmeyip, yeşil kartlı hastaların tedavi ve sağlık yardımlarının mevcut uygulama ile karşılanmasına devam edilecektir.

Buna göre, 07.06.2010 tarihinden itibaren, yeşil kartlı hastaların reçete işlemleri SGK MEDULA Provizyon Sisteminden yapılacak, reçetelerin teslim işlemlerinin ise, mevcut uygulamada olduğu gibi, Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüklerine yapılmasına devam edilecektir.

Tüm meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

Makale Tarihi: 3.06.2010