Türk Eczacılar Birliğine T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından gönderilen 05.03.2013 tarih ve 24607 evrak nolu yazı ile;

BİLGİLENDİRME AMAÇLI OLARAK PROVİZYON ÇIKTILARININ HASTALARA VERİLMESİ HAKKINDA

Eczanelerden hastalara yapılan reçete işlemleri sonrası bilgilendirme amaçlı reçete arkası dökümünün eczacılar tarafından, talep edilmediği sürece hastaya verilmemesi hususu ile ilgili olarak Kuruma ulaşan şikayet dilekçesinin bir örneği iletilerek, konu ile ilgili Türk Eczacılar Birliği tarafından tedbirlerin alınması gerektiğini belirtmektedir.

Söz konusu durumla ilgili hasta/hast a yakınlarından talep edilen ücretler hakkında ilacı teslim alan kişilere gerekli açıklamaların yapılarak, eczane tarafından tahsil edilen tutarlara karşılık gelen dökümlerin(Medula provizyon çıktısı, fiş/fatura, TEBEOS programından alınan çıktı gibi)hasta/hasta yakınlarına verilmesi gerekmektedir. Tüm meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

Makale Tarihi: 27.03.2013