Basına ve kamuoyuna,

18 Ocak 2015 tarihinde Sabah Gazetesi'nde yer alan Şeref Oğuz'a ait ve “Peki ya para üstü verebilmek için 5 yıl okula giden eczacılık öğrencileri?” ifadesinin yer aldığı yazıya cevaben Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak tarafından bir açıklama yapılmıştı. Söz konusu açıklamada, Sayın Oğuz'a nezaket çerçevesinde eczacılık mesleğinin ne olduğu anlatılmıştı ve Sayın Oğuz eczacılık mesleğini itibarsızlaştırmaya çalışan ifadesi için tüm eczacılardan özür dilemeye davet edilmişti. Fakat üzülerek görüyoruz ki aradan geçen 3 yılı aşkın süre içerisinde Şeref Oğuz, eczacılık mesleğine ilişkin bilgi eksikliğini gidermeme konusundaki ısrarını sürdürmektedir. Bu şahıs, son olarak CNN Türk'te yayınlanan ve Ne Oluyor programında aynı üslubunu koruyarak eczacılık mesleğini itibarsızlaştırmaya yönelik tutumunu sürdürmüştür.

Türk Eczacıları Birliği olarak bir kez daha altını çiziyoruz: Türkiye'nin 81 ilinde 7/24 kesintisiz ilaç ve hasta danışmanlığı yapan bir mesleğin mensuplarının ilaçla bağının kalmadığını söylemek, eczacılık mesleğini para üstü vermeye indirgemek abesle iştigaldir.

Mesleğimize ve meslektaşlarımıza duyduğumuz güven ile bugüne dek eczacılık mesleğinin itibarsızlaştırılması amacıyla yapılan her türlü girişimin ve zihniyetin karşısında durduk; durmaya devam edeceğiz. 35 binden fazla eczacının temsilcisi bir meslek örgütü olarak akla, bilime ve mantığa uymayan sözlerinden dolayı Şeref Oğuz'u kınıyor, kendisini Türkiye'deki tüm eczacılardan özür dilemeye bir kez daha davet ediyoruz.

Medyada mesleğimize yönelik bu ve benzeri itibarsızlaştırma girişimlerine karşı tüm hukuki haklarımız saklı kalmak koşuluyla mücadele edeceğimizi ve bu noktadaki kararlığımızı tüm kamuoyunun bilgisine sunarız.

Makale Tarihi: 13.07.2018