Sosyal Medya Üzerinden Kanser İlacı Satıyorlar

 

BASIN AÇIKLAMASI

ŞİMDİ DE SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN KANSER İLACI SATIŞLARI YAPILIYOR

UYARIYORUZ: BÖYLE KİŞİLERE SAKIN İTİBAR ETMEYİN!

İnternet üzerinden yapılan ilaç satışlarının sakıncalarına yönelik halkımızı uyaran açıklamalar yapan Türk Eczacıları Birliği olarak, sosyal medya üzerinden kanser ilacı satmaya çalışan umut tacirleri olduğunun tespit edilmesiyle birlikte yeniden harekete geçtik ve gerekli cezai işlemin yapılabilmesi adına TİTCK’ya durumu bildirdik.

Özellikle Facebook üzerinden kendilerini eczacı gibi tanıtıp hesap açan ve çeşitli nedenlerle piyasada bulunamayan pahalı ilaçların özellikle de kanser ilaçlarının, bu hesaplar aracılığıyla satıldığına tanık olduk. Nerede üretildiği ve kimler tarafından satıldığı bilinmeyen bu ilaçların içerisinde ne bulunduğu da ne yazık ki belli değil. Kendini çaresiz hisseden ve tedavisini aksatmamak için çare arayan hastalar, kendilerinin ve yakınlarının sağlıklarını daha da tehlikeye attıklarının farkında bile değiller.

Basit bir ağrı kesicinin dahi tavsiye üzerine kullanılmaması gerektiği konusunda çaba sarf ederken, eczane dışındaki herhangi bir yerden ilaç almanın yaratacağı ölümcül sonuçları söylemeye bile neredeyse gerek yok sanıyoruz. Çünkü ilaç hassas ve uzmanlık gerektiren bir konudur ve aynı zamanda bir zehirdir.

Belirtmek isteriz ki; internet üzerinden ve sosyal medya aracığıyla satış yaparak rant sağlamak isteyenlerin tarafımızca şikayetleri yapılmış olup, Sağlık Bakanlığı nezdinde de gerekli hukuki süreçlerin başlatılacağından şüphemiz yoktur.

Daha önce de söylediğimiz gibi, Türkiye’de bir biçimde üretilmeyen yahut bulunamayan ilaçları Birliğimiz Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle getirerek, hastalarımıza ulaştırmaktadır. Başvuru yapan hastalarımıza ilaçları, ilacın yurt dışından tedarik edilme durumuna bağlık olarak teslim edilmektedir. Bu süreç içerisinde halkımız paniğe kapılmadan ve Birliğimizle iletişimi kesmeyerek ilacını beklemelidir. Eczane dışından ya da Birliğimiz dışından temin edilen ilaçların sahte, bozuk, miadı geçmiş ya da etkinliği bulunmayan ilaçlar olma riski çok yüksektir.

Bu vesileyle halkımızı bir kez daha özellikle internet ve sosyal medya aracığıyla ilaç almamaları konusunda uyarıyor, bir insan hayatıyla bu kadar kolay oynayabilen kişileri ise vicdanlarıyla baş başa bırakıyoruz.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ

 

Makale Tarihi: 22.08.2014
Görüntülenme: 1874

Bağlantılar