2.SINIF B SEVİYESİNDE GERİ ÇEKME İŞLEMİ DUYURUSU

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA,

Konu: “Mabthera Roche 500 mg/50 ml İnfüzyon İçin Konsantre Solüsyon İçeren Flakon” adlı ilacın geri çekilmesi

Birliğimize Roche Müstahzarları Sanayi A.Ş.’den gelen 27.07.2011 tarihli yazı ile,

T.C. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü’nün 20 Temmuz 2011 tarih ve 059809 sayılı talimatı doğrultusunda piyasada sahtelerinin olması sebebiyle “Mabthera Roche 500 mg/50 ml İnfüzyon İçin Konsantre Solüsyon İçeren Flakon” isimli ürünlerine ait B6117B01 seri numaralılarına  2.sınıf B seviyesinde (eczane, ecza deposu, hastane vb.) geri çekme işlemi uygulandığı bildirilmektedir.

Adı geçen ilaca ait geri çekme duyurusu, 26.07.2011 tarihinde T.C. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinde de yayınlanmıştır.

Bilgilerinizi ve iade işleminin sağlıklı bir şekilde tamamlanabilmesi için eczane stoklarında bulunan söz konusu ürünlerin, ilgili depolara ve ruhsat sahibi firmaya iade edilmesi hususunun tüm üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

Uzm.Ecz.Harun KIZILAY

Makale Tarihi: 27.07.2011