Pandemi Sürecinde Merkez İlçelerde Tutulan Nöbetler Hakkında

Bilindiği üzere Antalya ilimiz, Türkiye Cumhuriyeti İç İşleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen ‘'Sokağa Çıkma Kısıtlaması'' konulu genelgeler ile yaklaşık olarak 1 ay boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanan 31 il içerisinde yer aldı. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti İç İşleri Bakanlığı tarafından 20.05.2020 tarihinde 81 İl Valiliğine gönderilen ‘'Sokağa Çıkma Kısıtlaması'' konulu genelge ile Ramazan Bayramı süresince 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde ile 81 ilimizde sokağa çıkma yasağı uygulanacağı bildirilmiştir.

Antalya Eczacı Odası olarak COVID-19 pandemi sürecinin başından itibaren meslektaşlarımızın sağlığının korunması için çalışmalar yaptık. Bununla ilgili Antalya Valiliği, İl Pandemi Kurulu, İl Hıfzıssıhha Kurulu, Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri ile sürekli görüşmelerde bulunduk. Meslektaşlarımız, çalışanlarımız ve vatandaşlarımızın en az riske maruz kalmalarını sağlayan önlemler aldık.

Mesai saatlerini ve nöbet sistemini kapsayan önlemlerimiz;

***Bulaş riskini azaltmak amaçlı olarak mesai saatlerinde kısaltmaya gidilmesi

***Nisan 2020'den geçerli olmak üzere Cumartesi günlerinde tüm gün nöbet uygulamasına geçilmesi. Bu uygulama ile Cumartesi tüm gün nöbet tutan meslektaşlarımızın tuttuğu bu nöbetler Pazar nöbeti sırasından sayılacaktır. (Normalleşme süreci kapsamında 9 Mayıs 2020 tarihinde uygulama sonlandırılmıştır.)

***Nisan 2020'den başlamak üzere Nisan 2020 ve Mayıs 2020 aylarında özellikle Pazar günleri ve özel günlere gelen nöbetlerde meslektaşlarımızın maddi olarak bir zarara uğramaması için Antalya Eczacı Odası Nöbet Komisyonunda değerlendirmeye tabi tutulup, Antalya Eczacı Odası Yönetim Kurulunda karara bağlanarak nöbet sisteminde nöbet günü statülerinde değişikliklere gidilmiştir. Yapılan bu değişiklikler de güdülen amaç çok uzun sürelerde beklenen özel gün (resmi bayram,dini bayram, arefe günü) ve pazar günü nöbetlerinde meslektaşlarımızın mağdur olmasının önüne geçmekti. Bu bağlamda sokağa çıkma yasağının uygulandığı, özel günler ve pazar günlerine gelen tüm gün tutulan nöbetler, hafta içi (akşam) nöbeti statüsünde değerlendirilecektir.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı özel günler(bayram,arefe) ve pazar günleri nöbet tutan meslektaşlarımız ile 4 Nisan 2020 Cumartesi günü nöbet tutan meslektaşlarımızın nöbet statüleri aşağıdaki gibidir.

04 Nisan 2020 Cumartesi ------>Tüm gün tutulan cumartesi nöbeti, pazar nöbeti statüsünde değerlendirilecektir

11 Nisan 2020 Cumartesi ------>Tüm gün tutulan cumartesi nöbeti, haftaiçi nöbeti statüsünde değerlendirilecektir.

12 Nisan 2020 Pazar ------->Tüm gün tutulan pazar nöbeti, haftaiçi nöbeti statüsünde değerlendirilecektir.

18 Nisan 2020 Cumartesi ------>Tüm gün tutulan cumartesi nöbeti, haftaiçi nöbeti statüsünde değerlendirilecektir.

19 Nisan 2020 Pazar ------->Tüm gün tutulan pazar nöbeti, haftaiçi nöbeti statüsünde değerlendirilecektir.

23 Nisan 2020 Perşembe ------>Tüm gün tutulan bayram nöbeti, haftaiçi nöbeti statüsünde değerlendirilecektir.

25 Nisan 2020 Cumartesi ------>Tüm gün tutulan cumartesi nöbeti, haftaiçi nöbeti statüsünde değerlendirilecektir.

26 Nisan 2020 Pazar ------->Tüm gün tutulan pazar nöbeti, haftaiçi nöbeti statüsünde değerlendirilecektir.

01 Mayıs 2020 Cuma ------->Tüm gün tutulan bayram nöbeti, haftaiçi nöbeti statüsünde değerlendirilecektir.

02 Mayıs 2020 Cumartesi------>Tüm gün tutulan cumartesi nöbeti, haftaiçi nöbeti statüsünde değerlendirilecektir.

03 Mayıs 2020 Pazar ------>Tüm gün tutulan pazar nöbeti, haftaiçi nöbeti statüsünde değerlendirilecektir.

23 Mayıs 2020 Cumartesi------>Tüm gün tutulan arefe nöbeti, haftaiçi nöbeti statüsünde değerlendirilecektir.

24 Mayıs 2020 Pazar ------>Tüm gün tutulan bayram nöbeti, haftaiçi nöbeti statüsünde değerlendirilecektir.

25 Mayıs 2020 Pazartesi ------>Tüm gün tutulan bayram nöbeti, haftaiçi nöbeti statüsünde değerlendirilecektir.

26 Mayıs 2020 Salı ------>Tüm gün tutulan bayram nöbeti, haftaiçi nöbeti statüsünde değerlendirilecektir.

ÖNEMLİ NOT: Yukarıda belirtilen tarihlerin dışında kalan nöbet tarihleri tutuldukları günün statüsünde değerlendirilecektir.

ÖNEMLİ NOT: Covid-19 Pandemi sürecinde sokağa çıkma yasağı uygulanan özel günlerde nöbet tutan meslektaşlarımızın tutttuğu nöbetler haftaiçi nöbet sırasından sayılacağından dolayı, bu tarihlerde nöbet tutan meslektaşlarımızın haftaiçi nöbetlerinin geliş sıklıklarında uzamalar yaşanacaktır. Ayrıca bu statüde yer alan meslektaşlarımızın özel gün nöbetleri baki kalıp, ileriki tarihlerde özel gün nöbetlerini tekrardan tutacaklardır.

ÖNEMLİ NOT: Merkez ilçeler dışında kalan nöbet bölgelerimizde farklı uygulamalar olduğundan, meslektaşlarımız uygulamalar hakkında gerekli bilgiyi ilçe temsilcilerinden alabilirler.

Makale Tarihi: 24.05.2020