Pandemi Sürecinde(Aralık 2020-Haziran 2021 ayları arası) Merkez İlçelerde Tutulan Nöbetler Hakkında

Bilindiği üzere Antalya ilimiz, Türkiye Cumhuriyeti İç İşleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen ‘'Sokağa Çıkma Kısıtlaması'' konulu genelgeler ile Aralık 2020-Haziran 2021 ayları arasında sokağa çıkma yasağı uygulanan iller içerisinde yer almıştır.

Antalya Eczacı Odası olarak COVID-19 pandemi sürecinin başından itibaren meslektaşlarımızın sağlığının korunması için çalışmalar yaptık. Bununla ilgili Antalya Valiliği, İl Pandemi Kurulu, İl Hıfzıssıhha Kurulu, Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri ile sürekli görüşmelerde bulunduk. Meslektaşlarımız, çalışanlarımız ve vatandaşlarımızın en az riske maruz kalmalarını sağlayan önlemler aldık.

Mesai saatlerini ve nöbet sistemini kapsayan önlemlerimiz;

***Bulaş riskini azaltmak amaçlı olarak mesai saatlerinde kısaltmaya gidilmesi

***Aralık 2020'den geçerli olmak üzere Haziran 2021 sonuna kadar Cumartesi günlerinde tüm gün nöbet uygulamasına geçilmesi.

***Aralık 2020'den başlamak üzere Haziran 2021 sonuna kadar özellikle Pazar günleri ve özel günlere gelen nöbetlerde meslektaşlarımızın maddi olarak bir zarara uğramaması için Antalya Eczacı Odası Nöbet Komisyonunda değerlendirmeye tabi tutulup, Antalya Eczacı Odası Yönetim Kurulunda karara bağlanarak nöbet sisteminde nöbet günü statülerinde değişikliklere gidilmiştir. Yapılan bu değişiklikler de güdülen amaç çok uzun sürelerde beklenen özel gün (resmi bayram,dini bayram, arefe günü) ve pazar günü nöbetlerinde meslektaşlarımızın mağdur olmasının önüne geçmektir. Bu bağlamda sokağa çıkma yasağının uygulandığı, özel günler ve pazar günlerine gelen tüm gün tutulan nöbetler, hafta içi (akşam) nöbeti statüsünde değerlendirilecektir.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı özel günler(bayram,arefe) ve pazar günleri nöbet tutan meslektaşlarımızın nöbet statüleri aşağıdaki gibidir.

01 Ocak 2021 Cuma------> Tüm gün tutulan resmi tatil nöbeti, haftaiçi nöbeti statüsünde değerlendirilecektir.

23 Nisan 2021 Cuma ------>Tüm gün tutulan bayram nöbeti, haftaiçi nöbeti statüsünde değerlendirilecektir.

1 Mayıs 2021 Cumartesi ------->Tüm gün tutulan bayram nöbeti, haftaiçi nöbeti statüsünde değerlendirilecektir.

12 Mayıs 2021 Çarşamba ------>Tüm gün tutulan arefe nöbeti, haftaiçi nöbeti statüsünde değerlendirilecektir.

13 Mayıs 2021 Perşembe ------->Tüm gün tutulan bayram nöbeti, haftaiçi nöbeti statüsünde değerlendirilecektir.

14 Mayıs 2021 Cuma ------>Tüm gün tutulan bayram nöbeti, haftaiçi nöbeti statüsünde değerlendirilecektir.

15 Mayıs 2021 Cumartesi ------>Tüm gün tutulan bayram nöbeti, haftaiçi nöbeti statüsünde değerlendirilecektir.

19 Mayıs 2021 Çarşamba ------->Tüm gün tutulan bayram nöbeti, haftaiçi nöbeti statüsünde değerlendirilecektir.

01 Aralık 2020- 30 Haziran 2021 tarihleri arası------->Tüm gün tutulan pazar nöbetleri, haftaiçi nöbeti statüsünde değerlendirilecektir.

ÖNEMLİ NOT: Yukarıda belirtilen tarihlerin dışında kalan nöbet tarihleri tutuldukları günün statüsünde değerlendirilecektir.

ÖNEMLİ NOT: Covid-19 Pandemi sürecinde sokağa çıkma yasağı uygulanan özel günlerde nöbet tutan meslektaşlarımızın tutttuğu nöbetler haftaiçi nöbet sırasından sayılacağından dolayı, bu tarihlerde nöbet tutan meslektaşlarımızın belirtilen tarih aralığında tuttuğu özel gün nöbeti sayısına göre haftaiçi nöbetlerinin geliş sıklıklarında(1-2 tur olacak şekilde-bölgedeki eczane sayısına göre bu bu sarkma 1-4 ay arası olabilir) uzamalar yaşanacaktır. Belirtilen tarih aralığında pazar, bayram ya da arife nöbeti tutmamış meslektaşlarımızın haftaiçi nöbetlerinin geliş sıklığında da kısalmalar (normalden 20-25 gün önce nöbetleri gelebilir, ay içerisinde 2 hafta içi nöbeti gelebilir) olacaktır.Ayrıca bu statüde yer alan meslektaşlarımızın özel gün nöbetleri baki kalıp, ileriki tarihlerde özel gün nöbetlerini tekrardan tutacaklardır.

ÖNEMLİ NOT: Merkez ilçeler dışında kalan nöbet bölgelerimizde farklı uygulamalar olduğundan, meslektaşlarımız uygulamalar hakkında gerekli bilgiyi ilçe temsilcilerinden alabilirler.

Makale Tarihi: 27.05.2022